CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مروری بر روش های آشکارسازی دوبعدی و سه بعدی تغییرات ساختمان مبتنی بر داده های سنجش از دور

عنوان مقاله: مروری بر روش های آشکارسازی دوبعدی و سه بعدی تغییرات ساختمان مبتنی بر داده های سنجش از دور
شناسه ملی مقاله: JR_ESTJ-23-7_013
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

شراره حسینی - کارشناسی ارشد، گروه مهندسی نقشه برداری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران.
فاطمه طبیب محمودی - استادیار، گروه مهندسی نقشه برداری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران. (مسوول مکاتبات)

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: در مواجهه با ساختمان­ها و ابنیه شهری، توسعه پایدار شهر و لزوم به هنگام نگه داشتن مدل های سه بعدی آن نیاز به پایش مداوم تغییرات رخ داده در سطح زمین دارد. بنابراین، آشکار سازی تغییرات کاربری و یا پوشش زمین با استفاده از داده های سنجش از دور چند زمانه برای درک روابط پویا بین پدیده های انسانی و طبیعی به منظور تصمیم گیری صحیح و به تبع آن تسهیل مدیریت شهری و بحران و استفاده بهینه از منابع، بسیار حائز اهمیت است. هدف از انجام این مطالعه مروری، پاسخ به این سوال است که آیا پیشرفت­های صورت گرفته در روش­های آشکارسازی تغییرات ساختمان­ها و تبدیل آنها از روش­های دوبعدی به روش­های سه بعدی توانسته چالش­های مطرح در این زمینه را پاسخ دهد و زمینه­های تحقیقاتی آتی برای بهبود نتایج روش­های سه بعدی آشکارسازی تغییرات چیست؟ روش بررسی: در این مقاله، مروری کلی بر دسته بندی انواع روش­های مطرح در آشکارسازی تغییرات عوارض شهری با تاکید بر عارضه ساختمان انجام شده است. پیشرفت­های موجود در تسهیل دستیابی به داده­های سه بعدی موجب شده روش­های آشکارسازی سه بعدی تغییرات با دو مفهوم مقایسه هندسی و آنالیز هندسی-طیفی مورد توجه تحقیقاتی قرار گیرند. یافته ها: با توجه به مطالعات صورت گرفته در زمینه آشکارسازی دوبعدی تغییرات با استفاده از روش های مختلف، دقت نتایج وابسته به پاره ای از عوامل نظیر قدرت تفکیک مکانی و رادیومتریکی داده­های سنجش از دور ورودی، رفتار پدیده ها در منطقه مورد مطالعه و چرخه تغییرات طبیعی در آن ها، تکنیک های به کار رفته در شناسایی تغییرات، تجربه و مهارت عامل خبره و ... می باشد. امروزه به داده های سه بعدی دسترسی آسان تری داریم. آشکارسازی سه بعدی تغییرات با استفاده از داده­های سنجش از دور افزونه ای از تحقیقات بسیار کلاسیک و در عین حال رایج است که در آن از اطلاعات سه بعدی در فرآیند تشخیص تغییر استفاده می شود. نتیجه گیری: در بررسی الگوریتم آشکارسازی دو بعدی و سه بعدی تغییرات، این نتیجه به دست می­آید که در اکثر موارد، روش های آشکارسازی سه بعدی تغییرات به شدت به دو موضوع اساسی متکی هستند: ۱) استفاده از الگوریتم­های پیشرفته تناظریابی تصاویر برای تولید داده های سه بعدی؛ ۲) تکنیک های استخراج و یادگیری ماشین سطح بالا براساس داده های هندسی و طیفی. بنابراین، جدا از الگوریتم آشکارسازی تغییر، توسعه تکنیک های آشکارسازی سه بعدی تغییرات بستگی به تلاش تحقیقاتی در این دو جنبه دارد.  

کلمات کلیدی:
آشکارسازی تغییرات, ساختمان, سنجش از دور, روش پیکسل مبنا و شیء مبنا, اصلاح هندسی, پس طبقه بندی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1443198/