CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی نقش همکاری موثر دانشگاه و پارک علم و فناوری در توسعه زیست بوم کارآفرینی و نوآوری (مطالعه موردی: همکاری دانشگاه یزد و پارک علم و فناوری یزد)

عنوان مقاله: بررسی نقش همکاری موثر دانشگاه و پارک علم و فناوری در توسعه زیست بوم کارآفرینی و نوآوری (مطالعه موردی: همکاری دانشگاه یزد و پارک علم و فناوری یزد)
شناسه ملی مقاله: ENTCONF05_031
منتشر شده در پنجمین کنفرانس ملی کارآفرینی در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

احمدرضا فقیه خراسانی - عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه یزد و رئیس پردیس فناوری و صنعتی
سید صدرالدین حسینی مشهدی - دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری دانشگاه یزد و راهبر نوآوری پردیس فناوری و صنعتی

خلاصه مقاله:
اهمیت توسعه فناوری و نوآوری و نقش آفرینی پررنگتر دانشگاه ها در تحقق زیست بوم کارآفرینی و نوآوری، موجب تمرکز فعالیت آنها بر حمایت از راه اندازی شرکت های فناور و دانش بنیان شده است. در این راستا برخی از دانشگاه ها به دلیل احساس نیاز و با دارا بودن منابع لازم، اقدام به تاسیس پارک های علم و فناوری وابسته به دانشگاه نموده اند؛ اما لزوما تمام این تجربه ها نتایج موفقیت آمیزی نداشته است. این در حالی است که برخی از دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری به دلیل داشتن تعاملات دیرینه با یکدیگر و در راستای اثربخشی ارتباط اجزای اکوسیستم نوآوری، استفاده از ظرفیت های هر مجموعه را راه حل بهتری دانسته و تمرکز خود را بر همکاری موثر بجای موازی کاری گذاشته اند. از آنجایی که این همکاری کلید واژه محوری در تحقق مفهوم متعالی زیست بوم کارآفرینی و نوآوری به شمار می رود، ثبت تجربه همکاری دانشگاه یزد و پارک علم و فناوری یزد حائز اهمیت است. بر این اساس در مقاله حاضر ذیل استراتژی پژوهش مطالعه موردی و با روش مصاحبه نیمه ساختارمند، تجربیات مدیران این دو مجموعه جمع آوری و تحلیل گردیده است. نتیجه این پژوهش حاکی از آن است که مدل ایده آل همکاری دانشگاه یزد و پارک علم و فناوری یزد بعد از تجربه مدل های مختلف همکاری بر این محور شکل گرفته که تامین زیرساخت های فیزیکی، تربیت نیروی انسانی فعال در شرکت ها و تولید دانش مورد نیاز شرکت های فناور و دانش بنیان توسط دانشگاه صورت گرفته و نظارت بر فعالیت و رشد شرکت ها و ارائه خدمات حمایتی و معافیت های قانونی از سمت پارک علم و فناوری فراهم گردد. در این صورت است که همکاری این دو نهاد می تواند در راستای تحقق زیست بوم کارآفرینی و نوآوری، موثر و ناظر به هدف که همان توسعه اقتصاد درون زا و دانش بنیان است، واقع شود.

کلمات کلیدی:
زیست بوم، کارآفرینی، نوآوری، فناوری، همکاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1444813/