CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی میزان تاثیر کلاس های آموزش اصناف برمیزان آگاهی، نگرش و عملکرد توزیع کنندگان وفروشندگان مواد غذایی درشهرستان یزد ( 1385 )

عنوان مقاله: بررسی میزان تاثیر کلاس های آموزش اصناف برمیزان آگاهی، نگرش و عملکرد توزیع کنندگان وفروشندگان مواد غذایی درشهرستان یزد ( 1385 )
شناسه ملی مقاله: NCEH11_042
منتشر شده در یازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران در سال 1387
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد حسن احرام پوش - دانشیار گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
محمد حسین باقیانی مقدم - دانشیار گروه خدمات بهداشتی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صد
سید سعید مظلومی - دانشیار گروه مبارزه بابیماری ها دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ش
محمد فرساد - مربی گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی ی

خلاصه مقاله:
آموزش صنوف از برنامه هایی است که انتظار می رود باعث بهبود بهداشت مواد غذایی و کاهش میزان موادغذایی آلوده و نیز تعداد مبتلایان به بیماریهای ناشی از مصرف موادغذایی شود و با توجه به اهمیت آموزش بهداشت در کارگران تهیه و توزیع موادغذایی، دروزارت بهداشت مقرر شد تا کلیه پرسنل مشغول در مراکز تهیه و توزیع موادغذایی دوره 40 ساعته ای در آموزشگاه اصناف بگذرانند و جزوه ای جهت این دوره تهیه گردیده است لذا ضروری به نظر رسید تا تاثیر این دوره آموزشی در آگاهی، نگرش و عملکرد پرسنل تهیه و توزیع موادغذایی قبل و بعد از برگزاری این دوره بررسی شود. این مطالعه یک مطالعه نیمه تجربی بود که به روش Before and after اجرا شد. جامعه مورد مطالعه 180 نفر از متصدیان تهیه و توزیع و فروش موادغذایی شهرستان یزد بودند. پرسشنامه ای با 38 سوال آگاهی و 6 سوال نگرش و 4 سوال عملکردی طراحی شد که در دو مرحله به صورت قبل و بعد از آموزش ارزیابی شدند. به منظور مشخص نمودن پایایی پرسشنامه از روش تست دی تست استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS وتست کای اسکوار و ضریب همبستگی استفاده شد. بطور کلی نمره آگاهی، نگرش و عملکرد بعد از آموزش افزایش یافته است بطوری که میانگین نمره آگاهی قبل و بعد از آموزش به ترتیب 34/5 و 46/7 از 78 می باشد. میانگین نمره نگرش قبل از آموزش 16/8 و بعد از آن 20/9 از 24 بوده است و میانگین نمره عملکرد قبل از آموزش 12/1 و بعد آموزش به 14/8 از 20 افزایش یافته است. یافته هانشان می دهد که نمره آگاهی و نگرش در صنف سوپری بعد از آموزش از همه بیشتر افزایش یافته است. ونیز در تمامی سمت ها آموزش موجب افزایش آگاهی شده است و از لحاظ نگرش و عملکرد بیشترین میانگین نمره مربوط به سرپرستان می باشد. به طور کلی آگاهی فراگیران و درنتیجه نگرش وعملکرد آنها بر اثر کلاس های ارایه شده افزایش یافته ولی لازم است تغییرات ایجاد شده بیش از این ها باشد، زیرا الزاما باید آگاهی، نگرش وعملکرد این گروه ازافراد که در ارتباط با مواد غذایی هستند، به حد 100% برسد که آموزش برنامه ریزی شده با استفاده از مدل های پیشرفه آموزشی این امکان را فراهم می کند.

کلمات کلیدی:
آموزش،توزیع کنندگان وفروشندگان مواد غذایی، آگاهی، نگرش، عملکرد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/144531/