CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رابطه علی استرس والدگری و هوش معنوی با بهزیستی روانی از طریق میانجی گری رضایت زناشویی در مادران کودکان استثنایی

عنوان مقاله: رابطه علی استرس والدگری و هوش معنوی با بهزیستی روانی از طریق میانجی گری رضایت زناشویی در مادران کودکان استثنایی
شناسه ملی مقاله: JR_PZK-9-3_006
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

لیلا انصاری اردلی - دانشجوی دکتری روان شناسی کودکان استثنایی، گروه روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران.
بهنام مکوندی - دانشیار گروه روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران. (نویسنده مسئول)
پرویز عسگری - دانشیار گروه روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران.
علی رضا حیدری - دانشیارگروه روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران.

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه علی استرس والدگری و هوش معنوی با بهزیستی روانی از طریق میانجی گری رضایت زناشویی در مادران کودکان استثنایی به روش غیرآزمایشی از نوع همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه مادران کودکان استثنایی شهر بجنورد بود که تعداد ۲۱۰ نفر از ایشان به روش نمونه گیری در دسترس برای ورود به پژوهش انتخاب شدند. اطلاعات پژوهش با استفاده از پرسش نامه های استرس والدگری، هوش معنوی، بهزیستی روانی و رضایت زناشویی جمع آوری شد و مدل پیشنهادی بااستفاده از روش تحلیل مسیر ارزیابی گردید. همچنین برای آزمون روابط غیرمستقیم از آزمون بوت استراپ استفاده شد. مطابق نتایج، تمام مسیرهای مستقیم به جز مسیر استرس والدگری به بهزیستی روانی، معنادار بود. مسیرهای غیرمستقیم نیز از طریق رضایت زناشویی با بهزیستی روانی معنادار بود. براین اساس، الگوی پیشنهادی از برازش مطلوبی برخوردار است و می تواند الگویی مناسب برای تدوین و طراحی برنامه های پیشگیری از تنیدگی های تجربه شده مادران کودکان استثنایی و افزایش بهزیستی روانی آنها باشد.

کلمات کلیدی:
استرس والدگری, هوش معنوی, بهزیستی روانی, رضایت زناشویی, مادران کودکان استثنائی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1460003/