CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه مدل ترکیبی زنجیره تامین ناب، چابک، تاب آور و پایدار LARS با در نظرگرفتن هم افزایی ها و ناسازگاری های الگوواره ها (مطالعه موردی: صنعت انرژی هسته ای ایران)

عنوان مقاله: ارائه مدل ترکیبی زنجیره تامین ناب، چابک، تاب آور و پایدار LARS با در نظرگرفتن هم افزایی ها و ناسازگاری های الگوواره ها (مطالعه موردی: صنعت انرژی هسته ای ایران)
شناسه ملی مقاله: MMEA01_1236
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی جهش علوم مدیریت، اقتصاد و حسابداری در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا حبیب اله گرمابکی - استادیار، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، نور، ایران- استادیار، مرکز علمی تقدیس، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
مدیریت زنجیره تامین فرایند برنامه ریزی، پیاده سازی و کنترل موثر عملیات زنجیره تامین و همچنین روشی موثر در حفظ مزیت رقابتیو بهبود عملکرد شرکت هاست که به عنوان عاملی حیاتی برای رقابت پذیری سازمان ها در نظرگرفته می شود. تنوع تقاضای مشتریان وجهانی شدن بازار ها از یک سو، همچنین تمرکز تولید کنندگان بر افزایش بهره وری و استفاده از ظرفیت های برون سازمانی از سوی دیگر،منجر به افزایش قابل توجه اجزای زنجیره های تامین شرکت ها (مشتریان تامین کنندگان و توزیع کنندگان) گردیده و این موضوع برپیچیدگی زنجیره تامین و مدیریت آن افزوده است. پیچیدگی زنجیره های تامین امروزی، عملکرد مناسب آنها را به یک چالش جدید تبدیلنموده است. الگوواره ناب، چابک، تاب آوری و پایدار الگوواره های هستند که با هدف ایجاد بهبود در عملکرد زنجیره تامین گردیده و بکارگیریآنها، می تواند در حل مساله بهبود عملکرد زنجیره تامین پیچیده سازمان های امروزی، کمک شایانی نماید. پژوهش حاضر بررسی ارائه مدلترکیبی ناب، چابک، تاب آور و پایدار LARS با در نظرگرفتن هم افزایی ها و ناسازگاری الگوواره ها می پردازد که به نحوه ارتباط بین اینالگوواره را در بهبود عملکرد زنجیره تامین نشان داده و به مساله روش پیاده سازی الگوواره ترکیبی LARS پاسخ می دهد. نتایج نشان دادکه بسیاری از اقدامات الگوواره های چهار گانه در زنجیره تامین صنایع انرژی اتمی از قابلیت بکارگیری مناسبی برخوردار نبوده می بایستبارفع موانع پیاده سازی آنها زمینه بکارگیری الگوواره های ترکیبی را ایجاد نمود. همچنین برخی از اقدامات الگوواره ها منجربه ناسازگاریبین آنها شده و لذا در بکارگیری همزمان آنها می بایست این موضوع مورد توجه قرار گرفته شود.در این پژوهش، الگوواره های ناب، چابک،پایدار و تاب آور، به ترتیب دارای بیشترین اثر کل بر بهبود عملکرد زنجیره تامین می باشند، چگونگی ارتباط بین اقدامات این الگوواره ها،نشان می دهد که برخی از اقدامات الگوواره ها با اولویت پایین تر در بهبود LARS عملکرد زنجیره تامین، به پیاده سازی اقدامات الگووارههای با اولویت بالاتر کمک می کند.

کلمات کلیدی:
زنجیره تامین ناب، زنجیره تامین چابک، زنجیره تامین پایدار، الگوواره LARS

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1464451/