CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر حاکمیت قراردادی و رابطه ای بر عملکرد پروژه با نقش میانجی فرصت طلبی و نقش تعدیلگر الزامات ریسک (مورد مطالعه: شرکت های توسعه نرم افزار در مخابرات ایران در شهر کرج)

عنوان مقاله: تاثیر حاکمیت قراردادی و رابطه ای بر عملکرد پروژه با نقش میانجی فرصت طلبی و نقش تعدیلگر الزامات ریسک (مورد مطالعه: شرکت های توسعه نرم افزار در مخابرات ایران در شهر کرج)
شناسه ملی مقاله: HLSPCONF02_095
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

شمس الدین نیک منش - استادیار دانشگاه پیام نور ، تهران ، ایران
نفیسه عسکری - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار گرایش سیستم های اطلاعاتی و فناوری اطلاعات ، دانشگاه پیام نور

خلاصه مقاله:
در سالهای گذشته، متخصصان و دانشگاهیان، از اثربخشی کم و عملکرد ضعیف در پروژه های IT، نگران شدند. مطالعات قبلی، یک سری عوامل اساسی، شامل مکانیزم های حاکمیت پروژه موثر که می توانند عملکرد پروژه و فرصت طلبی را مهار کنند، را آشکار کرده اند. اما، یکی از سوالات مشهود که به ذهن می آید این است که این مکانیزم های حاکمیتی در بهبود عملکرد یک سازمان IT و پروژه توسعه نرم افزار در حضور عوامل ریسک، چقدر موثر می باشند. هدف این پژوهش تاثیر حاکمیت قراردادی و رابطه ای بر عملکرد پروژه با نقش میانجی فرصت طلبی و نقش تعدیلگر الزامات ریسک (مورد مطالعه: شرکت های توسعه نرم افزار در مخابرات ایران در شهر کرج) هدف عمده پژوهش حاضر می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی – همبستگی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان شرکت های توسعه نرم افزار در مخابرات ایران در شهر کرج می باشد. طبق محاسبه نرم افزار سمپل پاور ۱۳۸ را به عنوان نمونه انتخاب کردیم. در این پژوهش از دو روش کتابخانه ای و میدانی جهت گرداوری اطلاعات استفاده شده است سپس با استفاده از پرسشنامه استاندارد حق و همکاران (۲۰۱۹) که حاوی ۳۹ سوال بودند، داده ها را جمع آوری کرده و مورد تجزیه و تحلیل قرار دادیم. که پایایی و روایی نیز تایید شد. همچنین تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و Smart PLS صورت گرفته است نتایج حاصل از نرم افزار مدلسازی معادلات ساختاری PLS نشان داد که حاکمیت قراردادی و رابطه ای بر عملکرد پروژه ها تاثیر مثبت و معنیداری دارد و حاکمیت رابطه ای و قراردادی بر فرصت طلبی تاثیر مثبت و معنیداری دارد و همچنین متغیر تعدیلگر الزمات ریسک بر تاثیر حاکمیت قراردادی بر عملکرد پروژه و حاکمیت رابطه ای بر عملکرد پروژه را تعدیل می کند و رابطه بین حاکمیت قراردادی و حاکمیت رابطه ای بر عملکرد پروژه ، فرصت طلبی نقش میانجی دارد.

کلمات کلیدی:
حاکمیت قرار دادی، حاکمیت رابطه ای، عملکرد پروژه، فرصت طلبی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1464861/