CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بازاریابی سیاسی: روایت تصویر ارائه شده از نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین الملل مورد مطالعه: سال های ۱۳۸۸-۱۳۸۴

عنوان مقاله: بازاریابی سیاسی: روایت تصویر ارائه شده از نظام جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین الملل مورد مطالعه: سال های ۱۳۸۸-۱۳۸۴
شناسه ملی مقاله: JR_SMT-15-1_005
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

مصباح الهدی باقری کنی - استادیار گروه مدیریت بازرگانی دانشکده معارف اسلامی و مدیریت، دانشگاه امام صادق علیه السلام، تهران، ایران.
حسن وکیل زاده - پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام، تهران، ایران
امیرحسین عرب پور - دانشجوی کارشناسی ارشد معارف اسلامی و مدیریت بازرگانی، دانشگاه امام صادق علیه السلام، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
امروزه مدیریت تصویر ملی و همسو کردن سایر بازیگران بین الملل با منافع و سیاست های خود، نیمی از سیاست های قدرت را در برمی گیرد که بازاریابی سیاسی بین الملل در راستای تحقق این مهم، به دنبال ارائه یک تصویر مطلوب از یک کشور در عرصه بین الملل می باشد. پرسش پژوهش آن است که ابعاد و مولفه های تصویر ارائه شده از نظام جمهوری اسلامی ایران، در بین سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ در عرصه بین الملل چیست؟ به دلیل اکتشافی بودن، این تحقیق فاقد فرضیه است. به عبارت دیگر در این نوع تحقیق، محقق به دنبال دستیابی به اطلاعاتی است که با کمک آنها می تواند موضوع تحقیق را به خوبی بشناسد. روش انجام پژوهش کیفی است که در آن از شیوه ی تحلیل مضمون استفاده می شود. شیوه گردآوری اطلاعات بر اساس اسناد و مدارک موجود درباره مصاحبه های رئیس جمهور با رسانه های خارجی در دولت نهم است. بر این مبنا، داده های نمونه پژوهش شامل مصاحبه­های آقای احمدی­نژاد با رسانه های خارجی از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸، بر اساس روش تحلیل مضمون مورد تجزیه­وتحلیل قرار گرفت و مشخص شد، تصویر ارائه شده از نظام جمهوری اسلامی ایران به افکار عمومی دنیا در بین سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ و در چارچوب گفتمان سیاست خارجی دولت نهم، دارای سه مولفه ی هویتی تصویرساز، شامل هویت دینی، هویت انقلابی و هویت تمدنی می باشد که حق طلبی و عدالت طلبی هسته مرکزی آن را شکل می دهد.

کلمات کلیدی:
بازاریابی سیاسی, بازاریابی سیاسی بین الملل, وجهه ملی, تصویر ملی, قدرت نرم, دیپلماسی عمومی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1484283/