CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ترویج و توسعه دهکده گیاهان دارویی گامی برای کارآفرینی پایدار روستایی

عنوان مقاله: ترویج و توسعه دهکده گیاهان دارویی گامی برای کارآفرینی پایدار روستایی
شناسه ملی مقاله: MPMPA01_171
منتشر شده در کنگره گیاهان دارویی؛ مکانیزاسیون و فرآوری در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه رزاقی بورخانی - استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
زبیده کوچکی - دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش کارآفرینی و نوآوری، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.

خلاصه مقاله:
امروزه کشت گیاهان دارویی به عنوان مزیت نسبی در بخش کشاورزی چندکارکردی درجهان مورد توجه است. ملاحظات زیست محیطی و کارآفرینی سبز با کاهش مخاطرات تغییر اقلیم و خشکسالی، سودآوری زود بازده ، اشتغال زنان و معیشت پایدار روستایی از مباحث عمده در دهکده گیاهان دارویی است. در بخش کشاورزی، کشاورز بزرگ ترین سرمایه و عامل توسعه پایدار و توسعه روستایی است. در دهکده گیاهان داوریی توسعه کسب و کارهای نوین سازگار با محیط زیست و توانمندسازی کشاورزان در مدیریت مزرعه، استفاده از دانش فنی محلی، بازسازی نوآوریهای محلی و پهنه بندی پتانسیل مناطق روستایی از لحاظ انواع گیاهان مرتعی ،کشت و اهلی کردن و اصلاح گونه های مهم گیاهان دارویی با توجه به شرایط اکولوژیک قابل توجه است. مطالعه حاضر به روش مروری و تحلیلی، ضمن بیان اهمیت و ضرورت کارآفرینی روستایی، استقرار دهکده گیاهان دارویی به اهمیت نقش دهکده گیاهان دارویی و گردشگری کشاورزی در توسعه پایدار روستایی می پردازد. مطابق نتایج توجه به سطح مشارکت کشاورزان در فرایندهای ترویج و توسعه استقرار دهکده گیاهان دارویی با هدف توانمندسازی صورت می گیرد، در روستاها با توجه به اهمیت کشاورزی چندکارکردی و ظرفیت بومی تولید گیاهان دارویی محل تولید و نیز بعد گردشگری دهکده گیاهان دارویی و درآمد سازی حاشیه ای، جایگزین مناسبی برای توسعه روستایی و مهاجرت معکوس از شهر به روستا با هدف توسعه پایدار روستایی فراهم می شود. پیشنهاد می شود نهاد ترویج کشاورزی بر مشارکت روستاییان محلی در قالب نظام های منظم و شبکه های اجتماعی- روستایی تاکید ورزیده و زمینه توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار را در دهکده گیاهان دارویی فراهم نماید.

کلمات کلیدی:
دهکده گیاهان دارویی ، کارآفرینی سبز، کارآفرینی روستایی، گردشگری کشاورزی، توسعه پایدار

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1486787/