CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی میزان اهداف تربیت هنری در محتوای کتاب فرهنگ و هنر پایه هشتم (مطالعه موردی: دیدگاه دبیران تخصصی فرهنگ و هنر شیراز در سال تحصیلی ۹۸-۹۷)

عنوان مقاله: بررسی میزان اهداف تربیت هنری در محتوای کتاب فرهنگ و هنر پایه هشتم (مطالعه موردی: دیدگاه دبیران تخصصی فرهنگ و هنر شیراز در سال تحصیلی ۹۸-۹۷)
شناسه ملی مقاله: JR_IHCS-22-3_019
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم فتحی - کارشناسی ارشد پژوهش هنر، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
اشکان رحمانی - استادیار بخش هنر، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

خلاصه مقاله:
 در پژوهش حاضر به بررسی اهداف تربیت هنری در محتوای کتاب فرهنگ و هنر هشتم پرداخته شده است. اهداف تربیت هنری مورد بررسی شامل تولید هنری؛ زیباشناسی؛ نقد هنری و تاریخ هنر میباشد که میزان کاربرد این اهداف و نوع آنها در قسمتهای مختلف کتاب مشخص شده است. سوال اصلی که نگارندگان در پی پاسخ آن هستند؛ اهداف تربیت هنری به کار برده شده در محتوای کتاب فرهنگ و هنر پایه هشتم به چه میزان می­باشد؟ این پژوهش از نوع توصیفی و پیمایشی است که  با ابزار پرسشنامه به روش نمونه­گیری تصادفی ساده در بین ۵۴ نفر از دبیران هنر شیراز صورت گرفته و تجزیه و تحلیل یافتهها به روش کمی انجام شده است. یافتههای این پژوهش نشان میدهد که میزان اهداف تربیت هنری در کل محتوای کتاب به میزان متوسط و فصل طراحی بیشترین میزان کاربرد را نسبت به فصلهای دیگر کتاب دارا میباشد. همچنین "تاریخ هنر" به عنوان یکی از اهداف تربیت هنری در فصل طراحی و هدف "تولید هنری" در فصول تصویرسازی، عکاسی و خوشنویسی بیشترین کاربرد را داشته­اند. بنا به دیدگاه اساتید متخصص هنر مهمترین هدف تربیت هنری پرورش خلاقیت میباشد.

کلمات کلیدی:
تربیت هنری, پایه هشتم, تحلیل محتوا, متوسطه اول, دبیران فرهنگ و هنر شیراز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1491381/