CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی مولفه های همکاری های علمی بین المللی در آموزش عالی: مطالعه ای فراترکیب

عنوان مقاله: شناسایی مولفه های همکاری های علمی بین المللی در آموزش عالی: مطالعه ای فراترکیب
شناسه ملی مقاله: JR_EDJ-12-2_011
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

شهرام مهرآور گیگلو - دکتری مدیریت آموزش عالی، گروه مدیریت آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
علی خورسندی طاسکوه - عضو هیئت علمی، گروه مدیریت آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
سعید غیاثی ندوشن - عضو هیئت علمی، گروه مدیریت آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
عباس عباس پور - عضو هیئت علمی، گروه مدیریت آموزشی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف تحلیل ادبیات مربوط به همکاری های علمی بین المللی در راستای شناسایی مولفه­های همکاری های علمی بین المللی در آموزش عالی صورت گرفته است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و با روش کیفی فراترکیب انجام شد. جامعه آماری، کلیه مطالعات انجام شده در بازه زمانی ۲۰۱۹-۲۰۱۰ بود. در این راستا ۱۴۶ پژوهش در زمینه موضوع مورد نظر ارزیابی و درنهایت ۵۷ مقاله به صورت هدفمند انتخاب شده و با تحلیل محتوا و ترکیب ادبیات مربوط، درمجموع ۱۱۵ کد،۱۹ مفهوم، ۸ مقوله کلیدی طی فرایند جستجو و ترکیب نظام مند متون شناسایی و مورد تحلیل قرار گرفت و اعتبار آن از طریق آزمون کاپای کوهن تایید گردید. نتایج تحلیل نشان داد، مهم ترین مولفه های کلیدی شناسایی شده شامل: همکاری های آموزشی، همکاری های پژوهشی، مشارکت اعضای هیئت علمی در فعالیت های بین المللی، عوامل فرهنگی، اصلاح ساختار دانشگاه، بسترسازی مناسب برای استفاده از فناوری ارتباطات و اطلاعات در دانشگاه، برنامه ها و سیاست های دولتی و جهانی شدن است. پژوهش حاضر یکی از نخستین پژوهش هایی است که به صورت جامع و گسترده به بررسی و تحلیل مولفه های همکاری های علمی بین المللی در آموزش عالی از طریق تحلیل مطالعات انجام شده پرداخته است و بینش جدید، جامع، دقیق و ارزشمندی در این زمینه با درک عمیق از ماهیت آن ارائه نموده است که می تواند در گسترش همکاری های علمی بین المللی در آموزش عالی موثر باشد.

کلمات کلیدی:
همکاری های علمی بین المللی, آموزش عالی, فراترکیب

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1509462/