CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ارتباط رفتار حرفه ای و تعلق پذیری به محیط بالینی در دانشجویان پرستاری

عنوان مقاله: بررسی ارتباط رفتار حرفه ای و تعلق پذیری به محیط بالینی در دانشجویان پرستاری
شناسه ملی مقاله: JR_JMED-15-3_004
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی فتاحی بافقی - Student of Nursing, Department of Nursing, School of Medical Sciences, Yazd Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran
معصومه برخورداری شریف آباد - Ph.D. in Nursing, Assistant Professor, Department of Nursing, School of Medical Sciences, Yazd Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran.

خلاصه مقاله:
مقدمه: تعلق حرفه­ای یکی از ابعاد مهم تجربه کار بالینی دانشجویان است. درک میزان تعلق ­پذیری دانشجویان و ارتباط آن به رفتار حرفه ­ای آنان می تواند کمک بسزایی در افزایش رفتار حرفه­ ای آنان داشته باشد که هدف، در این پژوهش تعیین ارتباط رفتار حرفه­ ای و تعلق­ پذیری به محیط بالین در دانشجویان پرستاری است. روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که ۱۱۰ نفر از دانشجویان پرستاری سال سوم و چهارم دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد به عنوان نمونه پژوهش وارد مطالعه شدند. نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد. داده ها با استفاده از پرسش­نامه ­های مشخصات دموگرافیک با ۹ گویه، تعلق پذیری Levett–Jones با ۳۴ گویه و رفتارحرفه ­ای Goze با ۲۷ گویه جمع­آوری شد. این پرسشنامه های تعلق­پذیری بالینی و رفتار حرفه­ای، در پژوهش ­های متعددی مورد استفاده قرار گرفته و روایی آنها با استفاده از روایی محتوا و پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بررسی شده است. بعد از تکمیل، داده ­ها با آمارهای توصیفی و استنباطی (پیرسون، تی تست) توسط نرم ­افزار SPSS نسخه ۱۶ تجزیه و تحلیل شد. نتایج: میانگین کل نمره رفتار حرفه­ای ۳۸/۱۶±۰۶/۱۱۱ و میانگین کل نمره تعلق­ پذیری ۲۴/۱۵±۶۹/۱۱۸ بود. ابعاد کارآمدی (۱۹/۱۳±۹۸/۷۱)، عزت نفس (۵۶/۱۱±۹۹/۶۱)، پیوستگی (۰۰/۱۷±۶۲/۴۲) به ترتیب بیشترین وزن را در نمره تعلق ­پذیری داشتند. علاوه بر این بین تعلق­ پذیری به محیط بالینی و ابعاد آن با رفتار حرفه ­ای، بر اساس آزمون همبستگی پیرسون، ارتباط آماری مستقیم و معناداری وجود دارد (۵۴۸=r و ۰۰۰/۰=P). نتیجه گیری: نتایج نشان داد ارتباط مثبت و معناداری بینتعلق­ پذیری و رفتار حرفه­ ای وجود دارد به این معنی که با افزایش تعلق­ پذیری، رفتار حرفه­ ای ارتقاء پیدا می­ کند. لذا برنامه­ ریزان آموزشی و مدرسین می توانند با استفاده از راهبردهای مناسب آموزشی و ایجاد جو حمایتی به منظور افزایش حس تعلق ، به ارتقاء رفتار حرفه­ ای دانشجویان پرستاری کمک نمایند.

کلمات کلیدی:
belongingness, clinical setting, nursing student., تعلق پذیری, رفتار حرفه ای, دانشجوی پرستاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1512047/