CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

چگونه می توان با آموزش توانش های هیجانی اجتماعی بر تعاملات بین فردی در دانش آموزان پایه چهارم دبستان بوعلی بابل تاثیر گذاشت؟

عنوان مقاله: چگونه می توان با آموزش توانش های هیجانی اجتماعی بر تعاملات بین فردی در دانش آموزان پایه چهارم دبستان بوعلی بابل تاثیر گذاشت؟
شناسه ملی مقاله: CFTP08_0151
منتشر شده در چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا علی زاده - کارشناسی ارشد، روانشناسی تربیتی، دانشگاه شهیدبهشتی تهران، اداره آموزش و پرورش شهرستان بابل، آموزشگاه ابتدایی بوعلی
زهرا صمدی - کارشناسی ارشد ، روانشناسی تربیتی، دانشگاه شهیدبهشتی تهران، اداره آموزش و پرورش شهرستان فردوس، آموزشگاه ابتدایی حاجامیرامیرزاده

خلاصه مقاله:
یکی از مشکلاتی که جامعه امروز با آن مواجه است عدم برخورداری از فرصت کافی، برای رشد مهارتهای لازم در روابط بین فردی است. قرار گرفتن در موقعیتهای اجتماعی و برقراری تعامل با افراد گوناگون، از ملزومات رشد در بعد اجتماعی هر فرد است که شرایط آن توسط والدین مهیا میگردد.مشکلات در تعاملات بین فردی، یک شاخص پیشبینی کننده ی مهم برای سلامت روان و سازگاری رفتاری خواهد بود. روابط اجتماعی به خصوص از نوع دوستان، نقش مهمی در شخصیت کودکان و نوجوانان و رشد اجتماعی آنها دارد و عرصهای برای یادگیری و تمرین مهارتهای اجتماعی مانند مذاکره، متقاعد ساختن، تعاون، توافق، کنترل هیجانات و حل تعارضات مهیا میسازد.پژوهش حاضر با هدف بهبود توانش های هیجانی و رفتاری دانش آموزان با استفاده از روش حل مساله در قالب ارائه محتوای شایستگیهای هیجانی کودکان ۷ تا ۱۱ سال انجام شد. تعداد ۲۵ نفر از کودکان سنین ۹ تا ۱۱ سال کلاس پایه چهارم دبستان بوعلی دخترانه بابل به عنوان گروه مورد پژوهش قرار گرفتند. در این پژوهش توانش های هیجانی و رفتاری متغیر وابسته و روش حل مسئله متغیر مستقل منظور شده است. پژوهشگر برای گرد آوری اطلاعات و شواهد((۱ از روش مشاهده،مصاحبه و پرسشنامه استفاده کرده است و با تجزیه و تحلیل و الگوی ترسیم مفاهیم و... به وجود مساله پی برده و همچنین به راه کار های موقتی بااستفاده از روش حل مساله دست یافته است. سپس بااستفاده از همین روش ها به جمع آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل در شواهد نوع((۲پرداخته و به این نتیجه رسیده است که:روش حل مساله باارائه ی محتوای شایستگی های هیجانی در بهبود توانش های هیجانی دانش آموزان پایه ی چهارم موثر است.

کلمات کلیدی:
توانش های هیجانی، تعاملات بین فردی،شایستگی هیجانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1526683/