CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی با گرایش دانش آموزان به خشونت (مورد مطالعه: دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر اصفهان)

عنوان مقاله: بررسی رابطه استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی با گرایش دانش آموزان به خشونت (مورد مطالعه: دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر اصفهان)
شناسه ملی مقاله: CPESCONF13_011
منتشر شده در سیزدهمین همایش ملی علمی پژوهشی روانشناسی و علوم تربیتی در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

اعظم زندیان - کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه سمنان

خلاصه مقاله:
تحقیق حاضر به بررسی رابطه استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی با گرایش دانش آموزان به خشونت (مورد مطالعه دانش آموزان شهر اصفهان می باشد. اهمیت این تحقیق از آنجا نشات می گیرد که امروزه فضای مجازی تاثیرات نامطلوبی در بروز رفتارهای هیجانی پرخاشگرانه در بین دانش آموزان علیه دیگران به وجود آورده است. این فضا علیرغم جذابیت ها، سرگرمی ها و پاسخ به کنجکاوی های علمی مانند فیلم و بازی های رایانه ای، روح و روان دانش آموزان را به مخاطره می اندازد. با این توصیف این تحقیق با روش توصیفی - پیمایشی و انتخاب جامعه آماری دانش آموزان دختر مقطع متوسطه صورت گرفته است. همچنین برای نمونه گیری ابتدا با محاسبه حجم نمونه از طریق معادله کوکران تعداد ۲۰۰ نفرانتخاب و نمونه ها با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای از سطح دبیرستان های منطقه انتخاب شدند. ابزار تحقیق نیز برای جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده که قبل از اجرا، اعتبار و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت که در نهایت داده ها در دو بخش توصیف و آزمون فرضیه ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته های تحقیق نشان می دهد که نقش خانواده کنترلگرایش به خشونت دانش آموزان بسیار موثر بوده β=۰/۲۸۰) ) و در رتبه اول قرار دارد، همچنین فضای خشونتطلبی در اینترنت ( β =۰/۲۴۶) و بازی های اینترنتی β=۰/۲۲۸) ) نیز در افزایش خشونت طلبی دانش آموزانموثر هستند.

کلمات کلیدی:
فضای سایبر/ دانش آموزان/ پرخاشگری/ پرخاشگری دانش آموزان / اینترنت/ بازی های رایانه ای.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1530341/