CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه شاخص های زمانی و پیامد عملیات اورژانس پیش بیمارستانی در دو روش ثبت الکترونیک با برنامه آسایار و ثبت کاغذی

عنوان مقاله: مقایسه شاخص های زمانی و پیامد عملیات اورژانس پیش بیمارستانی در دو روش ثبت الکترونیک با برنامه آسایار و ثبت کاغذی
شناسه ملی مقاله: JR_MUQ-14-12_003
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

مینا گائینی - Department of Nursing, School of Nursing, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
مهدی رنجبر ورنوسفادرانی - Department of Nursing, School of Nursing, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.
محمد پرورش مسعود - Department of Medical Emergencies, School of Allied Medical Sciences, Qom University of Medical Sciences Qom, Iran.
امیر همتا - Department of Family and Community Medicine, School of Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: گزارش مراقبت های پیش بیمارستانی یک سند معتبر پزشکی است که اطلاعات دموگرافیک، علائم حیاتی، زمان های مربوط به موقعیت مکانی آمبولانس، ارزیابی ها و اقدامات درمانی انجام شده در آن وجود دارد. با پیشرفت فناوری و ارتباطات، برنامه هوشمند آسایار جایگزین روش ثبت کاغذی شده است؛ لذا این مطالعه با هدف مقایسه شاخص های زمانی و پیامد عملیات اورژانس پیش بیمارستانی در دو روش ثبت الکترونیک با برنامه آسایار و ثبت کاغذی طراحی و اجرا شد. روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی است که در سال ۱۳۹۸ در شهر اصفهان انجام شد. تعداد ۷۰۰ ماموریت انجام گرفته به روش ثبت کاغذی در سال ۱۳۹۶ و ۲۳۰ ماموریت ثبت شده به روش برنامه آسایار در سال ۱۳۹۷ بررسی شد. نمونه ها به روش طبقه بندی شده با رویکرد تخصیص متناسب انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها ابزار محقق ساخته طراحی و روایی محتوا بررسی شد. تحلیل داده ها با روش همسان سازی نمره تمایل، آمار توصیفی، روش های آماری من ویتنی و ویلکاکسون انجام شد. یافته ها: یافته ها نشان داد داده های ناقص در روش آسایار ۶۸/۲ درصد و در روش کاغذی ۱۹/۷ درصد است. میزان عدم پذیرش بیمارستانی در روش آسایار ۹/۰ درصد و در روش کتبی ۹/۴ درصد است. زمان رسیدن آمبولانس بر بالین بیمار در روش آسایار ۸ دقیقه و ۴۳ ثانیه و در روش کاغذی ۱۱ دقیقه و ۳۰ ثانیه و زمان آزادسازی آمبولانس از بیمارستان در روش آسایار ۹ دقیقه و ۲۰ ثانیه و در روش کاغذی ۱۲ دقیقه و ۳۷ ثانیه است. نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعه نشان داد مستندسازی به روش آسایار با کاهش داده های ناقص و افزایش میزان پذیرش بیمار در بیمارستان ها همراه بوده است. همچنین مستندسازی به روش آسایار موجب کاهش زمان رسیدن آمبولانس بر بالین بیمار و کاهش زمان آزادسازی آمبولانس از بیمارستان شده است.

کلمات کلیدی:
Mobile Applications, Electronic Health Records, Emergency Medical Services, برنامه های تلفن همراه, ثبت الکترونیک, خدمات اورژانس پیش بیمارستانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1530823/