CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی مشخصات جاده های جنگلی و مقایسه با استانداردهای محیط زیستی و فنی (مطالعه موردی: منطقه حفاظت شده تنگ سولک بهمیی، کهگیلویه و بویراحمد)

عنوان مقاله: ارزیابی مشخصات جاده های جنگلی و مقایسه با استانداردهای محیط زیستی و فنی (مطالعه موردی: منطقه حفاظت شده تنگ سولک بهمیی، کهگیلویه و بویراحمد)
شناسه ملی مقاله: JR_JERT-6-9_004
منتشر شده در بهار و تابستان در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدعطااله حسینی - استاد گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشگاه تهران، کرج، ایران
روح اله کوکبی اصل - دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشگاه تهران، کرج، ایران
احسان عبدی - دانشیار گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشگاه تهران، کرج، ایران

خلاصه مقاله:
هدف از این تحقیق مقایسه مشخصات هندسی جاده با مقادیر استاندارد ساخت جاده در منطقه حفاظت شده ی تنگ سولک واقع درشهرستان بهمیی (استان کهگیلویه و بویراحمد) می باشد. این منطقه دارای ارزش گردشگری، تفرجی و جاذبه های طبیعی واقع درجنگل های زاگرس جنوبی می باشد. در این تحقیق ابتدا موقعیت جاده موجود، با استفاده از GPS برداشت شده و سپس روی نقشهتوپوگرافی پیاده شد. در مرحله بعد طبقه بندی شیب دامنه (صفر تا ۱۰ ، ۱۰ تا ۲۰ ، ۲۰ تا ۳۰ ، ۳۰ تا ۴۰ ، ۴۰ تا ۵۰ ، ۵۰ تا ۶۰ و بیشتراز ۶۰ درصد) انجام و سپس در هر طبقه شیب ۱۱ نمونه به صورت تصادفی انتخاب شد. در قدم بعدی اندازه های برداشت شده با مقادیراستاندارد موجود در نشریههای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور (۱۳۱ و ۱۶۱) مورد مقایسه قرار گرفت. عرض سواره رو و حریمساختمانی جاده بر اساس آمار تحلیلی و سایر مشخصات هندسی جاده بر اساس آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. برایبرداشت نمونه های خاک از هر کدام از طبقات شیب دامنه به صورت تصادفی یک نمونه خاک جهت تشخیص بافت خاک انتخاب شد.تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون T یک طرفه، همبستگی پیرسون و در نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج نشان داد که عرض سواره روو حریم ساختمانی جاده در طبقات شیب ۱۰ - ۲۰ ، ۴۰-۵۰ ، ۵۰-۶۰ و ۶۰< درصد از حد استاندار پایین تر و اختلاف معنی دار بود(p<۰.۰۱ ) و در دیگر طبقات شیب دامنه اختلاف معنیداری نشان نداد. تجزیه و تحلیل آمار توصیفی نشان داد به میزان ۱۵ درصد ازشیب دیواره های خاک برداری و خاکریزی بیشتر از مقدار استاندارد آن بود. نتایج آزمایش بافت خاک به روش طبقه بندی متحد نشانداد منطقه مورد مطالعه دارای بافت لای- رسی می باشد.

کلمات کلیدی:
جاده جنگلی، مقادیر استاندارد، حریم ساختمانی جاده، زاگرس جنوبی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1546423/