CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

دیدگاه فارغ التحصیلان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد کیفیت دوره ۷ ساله آموزش پزشکی عمومی

عنوان مقاله: دیدگاه فارغ التحصیلان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد کیفیت دوره ۷ ساله آموزش پزشکی عمومی
شناسه ملی مقاله: JR_EDJ-7-3_003
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

میترا امینی - امینی: عضو هیات علمی، گروه آموزش پزشکی، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، مرکز تحقیقات ارتقای کیفیت آموزش بالینی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایرا
شیرین قنواتی - دانشجوی دکترای آموزش پزشکی، مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران،ایران.
محمد مهدی ثاقب - عضو هیات علمی، گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
جواد کجوری - عضوهیات علمی، مرکز ارتقای کیفیت آموزش بالینی، مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
محمدرضا دهقانی - عضو هیات علمی، گروه آموزش پزشکی، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
پریسا نبیئی - کارشناس پژوهش در آموزش، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
هاجر شیعه - کارشناس ارزشیابی آموزشی، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز،ایران.
زهرا صفاری - کارشناس تکنولوژی آموزشی، مرکز تحقیقات ارتقاء کیفیت آموزش بالینی، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
سارا ریواز - کارشناس ارزشیابی آموزشی، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

خلاصه مقاله:
دستیابی به کیفیت مطلوب در آموزش مستلزم ارزیابی کیفیت آموزش ارائه شده می باشد. با توجه به اینکه نظرات فارغ التحصیلان برای بررسی کیفیت آموزش حایز اهمیت است بر آن شدیم تا در این مطالعه، کیفیت آموزش ارائه شده در دوره ۷ساله پزشکی عمومی را از دیدگاه فارغ التحصیلان دانشگاه علوم پزشکی شیراز بررسی کنیم. روش پژوهش حاضر ترکیبی می باشد که دارای دو بخش کمی و کیفی بوده است. بخش کمی را کلیه فارغ التحصیلان پزشکی ورودی ۱۳۸۳ تشکیل می دهند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه AAMC است که روایی و پایایی آن تعیین شده است. داده ها پس از جمع آوری به وسیله نرم افزار SPSS۱۴ تجزیه و تحلیل شدند. بخش کیفی، به روش Focus Group انجام گردید. ۵۵ نفر از دانشجویان متشکل از ۴۴ نفر دانشجوی دختر )۸۰%( و ۱۱ نفر دانشجوی پسر )۲۰%( پرسش نامه AAMC را تکمیل نمودند. ۴۰% از شرکت کنندگان، علوم پایه و ۳۴% علوم بالینی پزشکی را از نظر شیوه ادغام مباحث علوم پایه با تجارب بالینی مناسب دانستند. در بخش کیفی نقاط ضعف و قوت گروه های علوم پایه و علوم بالینی مورد بررسی قرار گرفته و بهترین و ضعیف ترین گروه ها لیست گردید. اگرچه گروه های آموزشی مختلف در دانشکده پزشکی این دانشگاه در حال انجام فعالیت های روزمره خود هستند اما پس از بررسی نتایج، به نظر می رسد که نیازمند به حرکتی پویا و منسجم در بسیاری از بخش های آموزشی هستیم.

کلمات کلیدی:
ارزیابی, آموزش پزشکی, فارغ التحصیلان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1553531/