CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر شوری های مختلف بر میزان رنگدانه ، ترکیب شیمیایی و رشد ریز جلبک Dunaliella salina در دو محیط کشت Guillard(f/۲) و Modified Johansson(DUM)

عنوان مقاله: اثر شوری های مختلف بر میزان رنگدانه ، ترکیب شیمیایی و رشد ریز جلبک Dunaliella salina در دو محیط کشت Guillard(f/۲) و Modified Johansson(DUM)
شناسه ملی مقاله: JR_JAPU-11-3_003
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهسا صالحی - نویسنده مسئول، دانش آموخته گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
غلامرضا رفیعی - استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
محمد علی نعمت اللهی - استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

خلاصه مقاله:
استفاده از ریزجلبکها توسط انسان به ۲۰۰۰ هزار سال پیش در کشور چین باز می گردد، که از آن به عنوان غذا برای ادامه ی زندگی در زمان قحطی استفاده میشد. ریزجلبکها دارای منابع خوبی از طیف گستردهای از ترکیبات مفید مانند پروتئین، چربی و رنگدانه‎ها هستند که قرنهاست به عنوان غذا توسط انسان استفاده میشود. هدف این پژوهش این است که با استفاده از پرورش جلبک دونالیلا سالینا (Dunaliella salina) در محیط کشتهایModified Johansson(DUM) وGuillard(f/۲) تحت استرس شوری ۱۰۰،۲۰۰،۳۰۰ppt میزان پروتئین، چربی، خاکستر و کاروتنوئید کل و رشد سلولی مورد بررسی قرارگرفت. نتایج حاصل نشان داد که بیشترین میزان تولید پروتئین ۰/۳۴± ۱۴/۰۶ درصد در شوری پایین ۱۰۰ppt بود و بیشترین میزان چربی ۱/۶۴± ۳۵/۸۱ درصد در لیتر در شوری ۳۰۰ppt بود. همچنین، بیشترین میزان کاروتنوئیدکل μg/mg ۱/۷۹ ± ۰/۳۰ تحت استرس شوری ۳۰۰ppt در محیط کشت f/۲ تولید شده بود. بیشترین رشد سلولی نیز ۵۲۰۴۱/۶ ± ۷۸۰۸۳۳۳ سلول در میلی لیتر در شوری ۱۰۰ppt در محیط کشت گیلارد بود. با افزایش شوری ۳۰۰ppt، میزان ذخیره خاکستر ۷۶± ۷/۱۸ درصد کاهش یافت.به طور کلی، نتایج این پژوهش نشان داد که جلبک D. salina وقتی تحت استرس شوری قرار بگیرد منبع خوبی برای تولید رنگدانه ها و چربی خواهد بود.

کلمات کلیدی:
جلبک Dunaliella salina, رنگدانه, پروتئین, چربی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1557164/