CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تبیین تاثیر نوعثمانی گرایی بر روابط ترکیه عربستان از ۲۰۱۹-۲۰۱۱ با تاکید بر قطر

عنوان مقاله: تبیین تاثیر نوعثمانی گرایی بر روابط ترکیه عربستان از ۲۰۱۹-۲۰۱۱ با تاکید بر قطر
شناسه ملی مقاله: JR_ISJ-19-1_008
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

محسن یوسفی - دانشجوی دکتری گروه روابط بین الملل، دانشکده علوم انسانی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
رحمت حاجی مینه - استادیار روابط بین الملل، گروه ارتباطات و علوم اجتماعی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
ترکیه و عربستان به عنوان دو بازیگر قدرتمند خاورمیانه، از تاثیرگذاری زیادی بر معادلات منطقه ای برخوردار هستند. روی کارآمدن حزب عدالت و توسعه در ترکیه درسال ۲۰۰۲، تحولاتی عمیق در سیاست خارجی ترکیه به وجودآورد. نظریات احمد داوود اغلو با «نئوعثمانی گرایی» شناخته شده است. با وقوع خیزش های عربی در سال ۲۰۱۱، ماهیت روابط دو کشور که از زمان روی کارآمدن حزب عدالت و توسعه همکاری جویانه بوده، به رقابت و منازعه تغییر یافت و ترکیه و عربستان ، هرکدام سیاست متفاوت و متضادی را نسبت به قطر در پیش گرفتند. سوال اصلی مقاله عبارت است از اینکه نوعثمانی گرایی چگونه بر روابط منطقه ای ترکیه وعربستان (با تاکید بر قطر) تاثیرگذار بوده است؟ هدف اصلی مقاله، تبیین چگونگی تاثیر نئوعثمانی گرایی بر روابط منطقه ای ترکیه وعربستان (با تاکید بر قطر) است. روش مورد استفاده در مقاله تحلیلی-توصیفی می باشد. نتیجه ای که از مقاله حاصل می شود: تضاد منافع ترکیه-عربستان به واسطه بهار عربی وگفتمان اخوانی و سلفی، موجب ائتلاف ترکیه و قطر به دلیل حمایت این کشور از ایران در شورای همکاری خلیج فارس در سال ۲۰۱۷ شد.

کلمات کلیدی:
سازه انگاری, حزب عدالت و توسعه, نوعثمانی گرایی, بهارعربی, ائتلاف ترکیه -قطر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1559884/