CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی ابعاد و مولفه های کاربست الگوی ارزشیابی عملکرد دولت در حوزه سلامت

عنوان مقاله: شناسایی ابعاد و مولفه های کاربست الگوی ارزشیابی عملکرد دولت در حوزه سلامت
شناسه ملی مقاله: JR_JIPAS-5-1_002
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

پاکنوش کیانی - دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
علی اصغر پورعزت - استاد گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، تهران، ایران.
کرم الله دانش فرد - استاد، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
غلامرضا معمارزاده طهران - دانشیارگروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت واقتصاد، واحدعلوم وتحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
ارزشیابی عملکرد دولت در حوزه سلامت، با تکیه بر مولفه های بومی و بین المللی، مبتنی بر شواهد علمی متقن، در امتداد الگوی نوین حکمرانی مورد تاکید قرار می گیرد و از طریق مجموعه ای از مولفه ها و معیارهای منطقی چون شفافیت و پاسخ گویی در بازه های زمانی گوناگون سنجیده می شود. متاسفانه رتبه فعلی حوزه سلامت ایران در سطح بین المللی از ناکارآمدی نسبی عملکرد دولت حکایت دارد. از این رو، هدف از این مطالعه شناسایی ابعاد و مولفه های کاربست الگوی ارزشیابی عملکرد دولت در حوزه سلامت است. پژوهش حاضر از نوع کیفی و با رهیافت نظام مند اشتراوس و کوربین در راهبرد «نظریه داده بنیاد» انجام شده است. به منظور گردآوری داده ها، با ۱۶ نفر خبره دانشگاهی- اجرایی شامل متولیان و صاحب نظران امر ارزشیابی عملکرد حوزه سلامت مصاحبه های باز انجام شد. فراگرد اکتشاف و تجزیه وتحلیل آن با روش نمونه گیری ترکیبی هدفمند و گلوله برفی تا مرحله اشباع ادامه یافت. تعداد ۱۷۷ مفهوم، ۲۷ کد فرعی و شش بعد اصلی شامل عوامل علی، میانجی ها، پدیده محوری، عوامل زمینه ای، راهبردها و پیامدها شناسایی شدند. پیامدهای عملکرد شامل چهار مقوله «سیستم یکپارچه رصد عمل و اقدام»، «ارتقای کیفی خدمات»، «چابک سازی ساختار و نیروی انسانی» و «تامین منافع ملی، منطقه ای و بین المللی» مشخص شدند. الگوی پیشنهادی در امتداد برنامه ریزی توسعه پایدار با رویکرد خط مشی گذاری پیشگیرانه با هدف کاهش تصمیم های مبتنی بر آزمون و خطا، استفاده بهینه از منابع و انعطاف در عمل و اقدام کارگزاران برای بهبود سبک زندگی سالم، افزایش کارایی کارکنان و اثربخشی سازمان، تامین رفاه عامه و بالا رفتن سن امید به زندگی طراحی شده است.

کلمات کلیدی:
ارزشیابی, عملکرد, دولت, شفافیت, سلامت, خط مشی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1559892/