CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر ترکیبی لمس یاکسون و صدای مادر بر کاهش درد ناشی از خونگیری نوزادان نارس: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

عنوان مقاله: اثر ترکیبی لمس یاکسون و صدای مادر بر کاهش درد ناشی از خونگیری نوزادان نارس: یک مطالعه کارآزمایی بالینی
شناسه ملی مقاله: ICMWMI08_005
منتشر شده در هشتمین کنفرانس بین المللی یافته های نو در مامایی، زنان ،زایمان و نازایی در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

پریسا شاه محمدی پور - گروه پرستاری کودکان ، دانشکده مامایی پرستاری رفسنجان ، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ، رفسنجان ،ایران.
اعظم حیدرزاده - عضو هیئت علمی، گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت سالمندی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران.
مهین غیاثی - گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت سالمندی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
مجید کاظمی - دانشیار گروه پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری مامایی، مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران.
حسن احمدی نیا - استادیار اپیدمیولوژی، بخش آمار زیستی، دانشکده بهداشت رفسنجان، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان ایران

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: درد تسکین نیافته در نوزادان می تواند منجر به آسیب های کوتاه و طولانی مدت شود لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر ترکیبی لمس یاکسون و صدای مادر بر کاهش درد ناشی از خونگیری نوزادان نارس بستری در بیمارستان علی ابن ابی طالب رفسنجان انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو گروهه، با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس ۶۰ نفر از نوزادان نارس انتخاب و بصورت بلوک تصادفی به دو گروه ترکیبی و کنترل تقسیم شدند. برای گروه مداخله به صورت ترکیبی صدا و لمس یاکسون را توسط مادر به مدت ۵ دقیقه دریافت می کردند. داده ها با استفاده از پرسشنامه NIPS قبل و بعد از مداخله جمع آوری و با استفاده از آزمون های تی مستقل, تی زوجی و آنالیز کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد میانگین نمره درد هم قبل P < ۰.۰۰۱ و هم بعد از مداخله P < ۰.۰۰۱ بین دو گروه از نظر آماری اختلاف معناداری داشته است و با توجه به معنادارشدن نمره قبل از مداخله از آنالیز کوواریانس استفاده شد. در آنالیز کواریانس، هم اثر نمره درد قبل از مداخله و هم اثر گروه مداخله معنی دار شده است P < ۰.۰۰۱نتیجه گیری: بر اساس یافته های مطالعه حاضر روش لمس یاکسون بهمراه صدای مادر می توانند درد حین نمونهگیری را در نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه کاهش دهند و با توجه به اینکه روش آسان و ایمناست، می توان از آن به عنوان یک روش غیر دارویی برای کاهش درد نوزادان استفاده کرد.

کلمات کلیدی:
لمس یاکسون، صدای مادر، نوزادان نارس، ایران.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1566354/