CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تدوین مدل مفهومی حاصل از تلفیق دانش بومی و نوین با استفاده از نظریه بنیانی در احیاء، حفظ، نگهداری و بهره برداری از منابع طبیعی با رویکرد پساتوسعه (مورد مطالعه: ایل ممسنی استان فارس) 

عنوان مقاله: تدوین مدل مفهومی حاصل از تلفیق دانش بومی و نوین با استفاده از نظریه بنیانی در احیاء، حفظ، نگهداری و بهره برداری از منابع طبیعی با رویکرد پساتوسعه (مورد مطالعه: ایل ممسنی استان فارس) 
شناسه ملی مقاله: JR_JOSSI-10-34_001
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

جلال یوسفی - دانشجوی دکتری تخصصی رشته جامعه شناسی اقتصادی و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران- ایران.
مصطفی ازکیا - استاد گروه جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران - ایران ( نویسنده مسئول).
علیرضا کلدی - استاد گروه جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران- مدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی- ایران.

خلاصه مقاله:
این مقاله ضمن بررسی دانش بومی و نوین در خصوص مدیریت مشارکتی سنتی بهره­برداری از مرتع درایل ممسنی فارس، به بررسی تغییرات ایجاد شده براثر اجرای برنامه شبه مدرنیزم دولتی پرداخته است. در این مقاله از روش گراندد تئوری و تکنیک­های ارزیابی مشارکتی روستایی، مصاحبه نیمه ساخت ­یافته، مشاهده و قدم­ زدن در میدان و بحث گروهی استفاده گردیده و با روش گلوله برفی نسبت به انتخاب نمونه­های آماری تا مرحله اشباع نظری در داده­ها پرداخته و پس ازتجزیه و تحلیل داده­های­گردآوری شده در میدان از طریق کدگذاری (باز، محوری و انتخابی) با انتخاب طبقه مرکزی «­مدیریت مشارکتی پایدار مرتع»، اقدام به استخراج نظریه­ای براساس داده­های گردآوری شده از میدان نموده است. برای «مدیریت مشارکتی سنتی»،  نظریه «عناصر خرده فرهنگ عشایری به مثابه عوامل توسعه مشارکت­های خودانگیخته» و برای «پاشیدگی مشارکت­های سنتی»،  نظریه «­مدرنیزم دولتی و به هم­ ریختگی مدیریت مشارکتی سنتی بهره­برداری از مرتع» از داده­ها به دست آمد.

کلمات کلیدی:
دانش بومی, دانش نوین, مدیریت مشارکتی سنتی و مدیریت مشارکتی پایدار مرتع

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1572325/