CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی و رتبه بندی عوامل موثر بر توسعه سفر و گردشگری دریایی (مورد مطالعه: پایانه خلیج فارس بندر خرمشهر)

عنوان مقاله: بررسی و رتبه بندی عوامل موثر بر توسعه سفر و گردشگری دریایی (مورد مطالعه: پایانه خلیج فارس بندر خرمشهر)
شناسه ملی مقاله: JR_JMST-20-4_006
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

حامد شفیع آبادی - Department of Maritime Transportation, Faculty of Economics and Management, Khorramshahr University of Marine Science and Technology, Khorramshahr, Iran.
همایون یوسفی - Department of Maritime Transportation, Faculty of Economics and Management, Khorramshahr University of Marine Science and Technology, Khorramshahr, Iran.
محمد امین کوهبر - Department of Economics and Maritime Insurance, Faculty of Economics and Management, Khorramshahr University of Marine Science and Technology, Khorramshahr, Iran.

خلاصه مقاله:
هدف پژوهش حاضر بررسی و رتبه بندی عوامل موثر بر توسعه سفر و گردشگری دریایی در پایانه خلیج فارس بندر خرمشهر است. در پژوهش های قبلی علی رغم توجه به دیگر انواع گردشگری، مطالعه ای بر گردشگری دریایی و به ­طور خاص سفر و گردشگری دریایی در پایانه خلیج فارس بندر خرمشهر، صورت نگرفته است. با تحقق هدف پژوهش حاضر، ضمن افزایش درآمدهای سازمان بنادر و دریانوردی خوزستان، فرصت های شغلی در منطقه افزایش می ­یابد. در صورت محقق نشدن، علاوه بر استفاده نکردن از پتانسیل های بالقوه منطقه، موجب هدر­رفت سرمایه در بخش سفر و گردشگری دریایی می گردد. روش تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت پژوهش، آمیخته اکتشافی( رویکرد کیفی –کمی) است. بخش کیفی تحقیق با تمرکز بر مصاحبه، مشاهده، مطالعه و ... با رویکرد استقرایی صورت گرفته است. در بخش کمی تحقیق اقدام به تجزیه و تحلیل داده ­ها بر اساس مدل تحلیل سلسله مراتبی و با به ­کارگیری از نرم­ افزار SPSS v.۲۲ انجام شده است، همچنین رتبه بندی مولفه های تحقیق با استفاده از مدل ایده آل و به کمک مقایسات زوجی مورد ارزیابی قرار گرفت که این عملیات توسط نرم افزار Expert choice ۱۱ محاسبه شده است. بر اساس نتایج به دست آمده، بعد زیرساخت با وزن نهایی۵۲۸/۰ رتبه اول و بعدهای خدماتی، اقتصادی و فرهنگی به ترتیب با وزن نهایی ۲۴۳/۰، ۱۴۲/۰ و ۰۸۶/۰ رتبه ­های دوم، سوم و چهارم را به خود اختصاص داده­ اند. از میان مولفه ها، ساخت مکان­ های اقامتی و تفریحی، برگزاری گشت­ ها و تورهای دریایی، تسهیلات بانکی برای بخش خصوصی و تبلیغات رسانه­ ای به ترتیب با وزن نهایی ۴۳۱/۰، ۴۳۲/۰، ۴۸۸/۰ و ۵۵۹/۰ از میان مولفه های هر بعد بعنوان رتبه اول مشخص شدند.

کلمات کلیدی:
Marine passenger, Maritime tourism, khorramshahr Port, Analytic hierarchy process model

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1584044/