CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر عملکرد حسابداری منطقه یازده شهرداری شیراز بر توسعه، بهبود کیفیت خدمت رسانی شهری و همکاری شهروندان در پرداخت عوارض عمرانی (توسط آزمون فرضیات فریدمن)

عنوان مقاله: تاثیر عملکرد حسابداری منطقه یازده شهرداری شیراز بر توسعه، بهبود کیفیت خدمت رسانی شهری و همکاری شهروندان در پرداخت عوارض عمرانی (توسط آزمون فرضیات فریدمن)
شناسه ملی مقاله: EMECONF08_023
منتشر شده در هشتمین کنفرانس بین المللی چشم اندازهای نوین در مدیریت، حسابداری و کارآفرینی در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد زارعی - معاون مالی و اقتصادی شهرداری منطقه یازده شهرداری شیراز، شیراز، ایران
محمدباقر تراوش - مسئول امور مالی و اقتصادی شهرداری منطقه یازده شهرداری شیراز، شیراز، ایران

خلاصه مقاله:
خدمات شهری در معنای عام خود می تواند بسیاری از فعالیت های خدماتی مورد نیاز برای اداره امور شهری را در بر گیرد. اما باید این نکته را در نظر داشت که شناخت و طبقه بندی فعالیت ها در مورد خدمات شهری، وابستگی شدیدی به نحوه مدیریت مالی و حسابداری مناطق مختلف شهرداری دارد. اصولا مدیریت مالی در هر شهر، همواره سعی در ارتقاء هویت شهری دارد. آمد و شد و تفریح، فعالیت و فراغت، سکونت و آسایش شهری و ... تابع توسعه پایدار شهری و نیازمند منابع پایدار است. لذا بدون شک کیفیت زندگی و چگونگی ارائه خدمات در شهرها، رابطه معناداری با منابع درآمدی شهرداری ها دارد. در سال های اخیر به جهت فقدان منابع مالی مناسب و ضرورت خدمات رسانی، بخش عمده ی درآمد شهرداری ها از طریق فروش «تراکم» بوده است، که در زمره درآمدهای ناپایدار به شمار می آید. در حالی که اگر مدیریت شهری بخواهد در چارچوب اصول توسعه پایدار حرکت کند، باید متکی به درآمدهای پایدار باشد که از جمله مهمترین آنها، عوارض نوسازی و عمران شهری است و بر اساس قانون یکی از ردیف های درآمدی شهرداری ها، وصول عوارض نوسازی از کلیه اراضی، ساختمان ها و مستحدثات واقع در محدوده قانونی شهرهاست. در این پژوهش به تاثیر عملکرد حسابداری منطقه یازده شهرداری شیراز بر توسعه، بهبود کیفیت خدمت رسانی شهری و همکاری شهروندان در پرداخت عوارض عمرانی پرداخته شده است. برای این مهم با عنایت به معیارهای در نظر گرفته شده تحقیق هر کدام از معیارهای آگاهی به قانون نوسازی و عمران شهری از سوی شهروندان، تقید و تکلیف به پرداخت عوارض در موعد مقرر، رغبت به تسهیل پرداخت در امر پرداخت (آنلاین)، عادلانه دانستن عوارض، متناسب دانستن عوارض با درآمد خود، رضایت از اجرای طرح های نوسازی و عمران شهری و با استفاده از آزمون فریدمن مورد سنجش و رتبه بندی قرار گرفته و میزان تاثیر هرکدام از معیارهای فوق مورد ارزیابی قرار گرفته است. نهایتا نتایج پژوهش در قالب جداول و نمودارهای مختلفی ارائه شده است.

کلمات کلیدی:
مدیریت مالی، توسعه شهری، پرداخت عوارض عمرانی، عملکرد حسابداری، شهرداری منطقه یازده، تحلیل داده ها

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1596349/