CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثرات کوتاه مدت اعمال شوری ناشی از کلرور سدیم بر روند رشد بعدی و خواص آنتی باکتریال سیانوباکتر خاکزی فیشرلا آمبیگوا (Fischerella ambigua)

عنوان مقاله: اثرات کوتاه مدت اعمال شوری ناشی از کلرور سدیم بر روند رشد بعدی و خواص آنتی باکتریال سیانوباکتر خاکزی فیشرلا آمبیگوا (Fischerella ambigua)
شناسه ملی مقاله: CBCFM01_054
منتشر شده در اولین همایش ملی چالش های زیست پزشکی با محوریت میکروبیولوژی در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

راحیل رحیم حسینی - دانشجوی دکترای فیزیولوژی گیاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
آرین ساطعی - استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان دانشکده علوم زیستی گروه زیستشناسی
حمیدرضا پردلی - استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان دانشکده علوم زیستی گروه زیستشناسی

خلاصه مقاله:
خواص آنتی باکتریال عصاره فیشرلا آمبیگوا پیش از این معرفی شده است. در پژوهش حاضر اثر اعمال کلرور سدیم به مدت ۹۶ ساعت بر تغییرات رشد بعدی در طی۳۵ روز و اثرات آنتی باکتریال سوسپانسیون جلبکی فیشرلا بر دو نوع باکتری گرممثبت، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس و دو نوع باکتری گرم منفی، اشریشیا کولی و سودوموناس بررسی شده است. ابتدا از سوسپانسیون جلبکی مادر در فاز لگاریتمی رشد، مقدار ۱۰ میلی لیتر برداشت شد و کشت مجدد در ۵۰۰ میلی لیتر محلول BG۱۱ واجد کلرور سدیم ۳۵ درصد (تیمار شوری) و یا بدون نمک (شاهد) در ۴ تکرار و در بلوکهای تصادفی صورت گرفت. پس از ۹۶ ساعت جلبکها از سوسپانسیون جدا و پس از شستشو با آب مقطر به ۵۰۰ میلی لیتر محیط BG۱۱ فاقد نمک انتقال داده شدند. تغییرات رشد به مدت ۳۵ روز و به فواصل ۵ روزه ثبت شد. برای آزمایش اثرات آنتی باکتریال،به دو روش دیسک و چاهک اثرات مایع محیطهای کشت سوسپانسیون پس از جداسازی جلبک با رقتهای ۱، ۰/۱، ۰/۰۱ و ۰/۰۰۱ مطالعه شد. بر اساس یافته های پژوهش حاضر، فاز تاخیر رشد در نمونه های شاهد و شوری در فاصله ۵ تا ۱۰ روزبه پایان میرسد و فاز لگاریتمی رشد تا ۱۵ روز ادامه مییابد. بیشینه رشد در روز پانزدهم تفاوتی را بین دو محیط نشان نمیدهد. با اینحال در نمونه هایی که شوری را گذرانده بودند فلات رشد همانند شاهد تا ۲۰ روز ادامه مییابد ولی مرحله کاهش رشد با شیبی ملایم از روز ۲۵ شروع و بدون کاهش معنی دار تا روز ۳۵ ادامه می یابد. این در حالی است که در نمونه شاهد کاهش رشد پس از روز ۲۵ تا پایان دوره، شدید و معنیدار است. همچنین آزمون خواص آنتی باکتریال در مورد محیط کشت نمونه های شاهد، اثرات ضد میکروبی نشان نداد. در مورد محیط کشت نمونه هایی که شوک شوری را گذرانده بودند نیز اثرات آنتی باکتریال در مورد باکتریهای گرم مثبت مورد آزمایش مشاهده نشد ولی رقت۱ و ۰/۱ در مورد اشریشیا کولی و رقت ۱ بر روی سودوموناس ایجاد هاله کردند. بنابراین اعمال موقت شوری بر استمرار رشد و خواص آنتی باکتریال ترشحات فیشرلا موثر است.

کلمات کلیدی:
جلبک سبز-آبی، خاصیت ضدمیکروبی، سوسپانسیون جلبکی، سیانوباکتر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1597437/