CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سنجش کمی ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب سیلاژ بیولوژیک تولیدشده از ضایعات مرغ

عنوان مقاله: سنجش کمی ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب سیلاژ بیولوژیک تولیدشده از ضایعات مرغ
شناسه ملی مقاله: JR_IFST-18-4_005
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا صفری - پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران.
سید ولی حسینی - پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
شراره فیروزکندیان - پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، ساری، ایران.
سهیل ریحانی پول - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده شیلات و محیط زیست، گرگان، ایران
مونا زمانی - اداره کل شیلات استان مازندران، بابلسر، ایران

خلاصه مقاله:
یکی از راه های تبدیل ضایعات مرغ به محصولی با ارزش افزاوده بالا، تولید سیلاژ بر پایه تخمیر است (بیوسیلاژ). این محصول به دلیل دارابودن ویژگی هایی مانند میزان پروتئین بالا و با کیفیت، باکتری های پروبیوتیک و قیمت پائین نسبت به پودر ماهی ارحجیت دارد و می تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای آن مطرح باشد. هدف از مطالعه حاضر در مرحله اول تولید بیوسیلاژ از ضایعات مرغ و در مرحله بعد بررسی پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب محصول بود. مطابق یافته ها، در بیوسیلاژ تولیدشده، مجموع اسید های آمینه ضروری، ۴۱۶/۲۴، مجموع اسید های آمینه غیرضروری، ۹۵۹/۳۰ و مجموع اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری، ۳۷۵/۵۵ گرم در ۱۰۰ گرم سوبسترا بوده است. همچنین مشخص شد که تمامی اسیدهای آمینه ضروری به غیر از تریپتوفان در بیوسیلاژ وجود دارند. بررسی پروفیل اسیدهای چرب بیوسیلاژ نشان داد که در این محصول مجموع اسید های چرب اشباع شده (SFA)، اسید های چرب تک زنجیره غیراشباع (MUFA) و اسید های چرب چندزنجیره غیراشباع (PUFA) به ترتیب ۵۷/۳۳، ۱۷/۴۱، ۳۶/۲۴ درصد می باشند. ضمن اینکه در محصول تولیدشده مجموع امگا۳، ۰۷/۲ درصد، مجموع امگا۶، ۹۱/۲۲ درصد و مجموع EPA وDHA ، ۰۶/۲ درصد است. از مقایسه پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب بیوسیلاژ تولیدشده در تحقیق حاضر و سایر محصولات مشابه (مانند پودر ماهی، روغن ضایعات ماهی و مرغ، پروتئین های آبکافتی حاصل از ضایعات) مشخص شد که بیوسیلاژ از ارزش غذایی کافی جهت استفاده در صنعت تغذیه آبزیان، دام و طیور برخوردار است.

کلمات کلیدی:
ضایعات مرغ, بیوسیلاژ, پروفیل اسیدهای آمینه, پروفیل اسیدهای چرب, پودر ماهی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1599765/