CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه تراکم و خواص مکانیکی و بررسی ریز ساختارکامپوزیت زمینه فلز تنگستن مس نیکل (W-Cu-Ni) و تنگستن مس گرافن کوانتومدات (W-Cu-GQD)

عنوان مقاله: مقایسه تراکم و خواص مکانیکی و بررسی ریز ساختارکامپوزیت زمینه فلز تنگستن مس نیکل (W-Cu-Ni) و تنگستن مس گرافن کوانتومدات (W-Cu-GQD)
شناسه ملی مقاله: IRANCOPM03_041
منتشر شده در سومین همایش کاربرد کامپوزیت در صنایع ایران در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا خرم راد - دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه مالک اشتر تهران
سیدمصطفی فاطمی پور - دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه مالک اشتر تهران
خانعلی نکوئی - استاد یار ، مهندسی مواد، هیئت علمی دانشگاه صنعتی ارشد مالک اشترتهران
حمیدرضا بهاروندی - دانشیار ، مهندسی مواد،هیئت علمی دانشگاه صنعتی ارشد مالک اشترتهران

خلاصه مقاله:
کامپوزیت زمینه فلز تنگستن مس ازروش تجاری تفجوشی فاز مایع و رخنه دهی مذاب تولید می شوند. وجود تخلخل در ریز ساختار تنگستن مس باعث تمرکز تنش در دمای کاری داغ می گردد. تخلخل در این ریز ساختار منجر به شکست بین دانه درکامپوزیت تنگستن مس گردد. روش مرسوم کامپوزیت تنگستن مس زینتر فاز مایع است . به دلیل عدم انحلال تنگستن مس مکانسیم انحلال مجدد در زینتر فاز مایع فعال نیست . علاوه بر این به دلیل به اختلاف سطح انرژی فاز جامد تنگستن و مس مذاب؛ زاویه تر شوندگی بین دانه تنگستن و مس بالا است . افزون نیکل به کامپوزیت تنگستن مس به دلیل انحلال کامل تنگستن مس ، باعث فعال شدن مکانسیم انحلال مجدد در زینتر فاز مایع می گردد. علاوه بر این افزودن نیکل بر کامپوزیت تنگستن مس باعث کاهش زاویه ترشوندگی بین دانه تنگستن و مس می گرد؛در نتیجه باعث بهبود اتصال فصل مشترک دانه تنگستن در زمینه مس می گردد. علاوه بر این افزودن نیکل باعث فعال شد مکانسیم انحلال مجدد در زینتر فاز مایع تنگستن مس می گردد. افزودن گرافن کوانتوم دات بر کامپوزیت زمینه فلزتنگستن مس باعث بهبود زینتر پذیری ، کاهش تخلخل و جلوگیری از رشد دانه تنگستن در زمینه مس می گردد. کامپوزیت زمینه فلز W-%۳۴Cu-%۱/۶Ni وW-%۳۴Cu-%۰.۴۵GQD با روش متالورژی پودر با فرایند پرس تک محوره ساخته است . سپس در دمای ۱۱۶۰ درجه سانتی گراد در زمان ۴ ساعت تحت اتمسفر آرگون زینتر گردیده شده است . بررسی چگالی نسبی ، درصد تخلخل ، سختی ، و بررسی ریز ساختار با آنالیزSEM پرداخته شده است . چگالی نسبی W-%۳۴Cu-%۰.۴۵GQD نسبت به W-%۳۴Cu-%۱/۶Ni افزایش یافته است . اما خواص مکانیکی سختی کامپوزیت زمینه فلزW- %۳۴Cu-%۰.۴۵GQD نسبت به W-%۳۴Cu-%۱/۶Ni کمتر مشاهده شده است .

کلمات کلیدی:
زینتر فاز مایع ، کامپوزیت زمینه فلز، تنگستن مس ، گرافن کوانتوم دات، نانو کامپوزیت

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1608022/