CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

برآورد ذخیره بانک ‬بذر علف‬های هرز در باغات مرکبات شهرستان بندرگز و تهیه نقشه پراکنش آنها با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی(GIS)

عنوان مقاله: برآورد ذخیره بانک ‬بذر علف‬های هرز در باغات مرکبات شهرستان بندرگز و تهیه نقشه پراکنش آنها با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی(GIS)
شناسه ملی مقاله: JR_JPEC-9-30_015
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

آسیه سیاهمرگویی - استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان
حسین کاظمی - هیات علمی، دانشگاه گرگان
زهره امدادی - دانشجوی کارشناسی ارشد

خلاصه مقاله:
به منظور تخمین تراکم بذر علفهای هرز در بانکبذر خاک باغات مرکبات شهرستان بندرگز و تهیه نقشه پراکنش آنها، در سال ۱۳۹۳ تعداد ۹۴ باغ این شهرستان انتخاب و بانک بذر آنها در دو عمق ۱۰-۰ و ۲۰-۱۰ سانتیمتر مورد مطالعه قرارگرفت. نتایج نشان داد که به طور متوسط در هر کیلوگرم خاک گرفته شده از عمق ۱۰-۰ و ۲۰-۱۰ سانتیمتر به ترتیب ۳۱/۲۵۵۵ و ۶۵/۱۳۴۶ بذر یافت شد. در این باغات بذر ۲۵ گونه متعلق به ۱۷ خانواده گیاهی مشاهده شد. تیره گندمیان(Poaceae) با ۵ گونه گیاهی، و تیرههای سیبزمینی (Solanaceae)، هفت بند (Polygonaceae) و فرفیون (Euphorbiaceae) هر کدام با ۲ گونه مهمترین خانوادههای گیاهی تشکیل دهنده بانک بذر بودند. مهمترین گونههای مشاهده شده تاجخروس، تاجریزی، عروسک پشتپرده، گندمک و خرفه بودند؛ بررسی نقشههای پراکنش این گونهها نشان داد که گونههای فوق در کل باغات این شهرستان از شرق تا غرب گسترش دارند. نتایج نشان داد که در هر دو عمق نمونهبرداری تراکم بذر پهن برگها بیش از باریک برگها و تراکم بذر گونه های یکسالهها بیش از چندسالهها بود. نتایج موید آلودگی بالای باغات مرکبات به چند گونه محدود علفهای هرز در شهرستان بندرگز می باشد.

کلمات کلیدی:
Orchard, Species Diversity, spatial distribution

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1608655/