CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارائه چهارچوب ارزیابی کیفیت محتوای کاربرساخته در رسانه های اجتماعی

عنوان مقاله: ارائه چهارچوب ارزیابی کیفیت محتوای کاربرساخته در رسانه های اجتماعی
شناسه ملی مقاله: JR_JISCM-5-17_005
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

مونا جامی پور - دانشیار گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه حضرت معصومه (س)، قم، ایران.
سید محمد باقر جعفری - دانشیار دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشکدگان فارابی، دانشگاه تهران، قم، ایران. (نویسنده مسئول).
محمود رشیدی راد - کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشکدگان فارابی، دانشگاه تهران، قم، ایران.
غزاله طاهری - دانشجوی دکترای مدیریت بازرگانی، گروه مدیریت، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.

خلاصه مقاله:
هر چند با افزایش استفاده از رسانه­های اجتماعی، تاثیر محتوای کاربرساخته بر روی تصمیم­گیری مشتریان افزایش یافته، تاکنون پژوهش جامعی که به ارزیابی کیفیت محتوای کاربرساخته در رسانه های اجتماعی بپردازد، انجام نشده است. با توجه به این مسئله، هدف این پژوهش، ارائه چهارچوب ارزیابی کیفیت محتوای کاربرساخته در رسانه های اجتماعی است. در مرحله اول پژوهش، ابعاد و شاخص های کیفیت محتوای کاربرساخته از روش کیفی فراترکیب، شناسایی و استخراج شده است. جامعه آماری شامل مجموعه مقالات حوزه های مرتبط است که با بررسی کتابخانه ای از طریق اینترنت گردآوری شده­اند. در مرحله دوم، از روش آنتروپی شانون برای اولویت بندی ابعاد و شاخص های استخراج­شده براساس فراوانی کدهای به دست آمده استفاده شده است. براساس نتایج حاصل شده از روش فراترکیب، ۶ مقوله اصلی، ۱۳ بعد و همچنین ۲۰۷ شاخص به عنوان چهارچوب نهایی ارائه شده که شامل این موارد هستند: مقوله محتوا (شامل ابعاد متنی و صوتی- تصویری)، مقوله اعتبار (شامل ابعاد اعتباردهی کاربران و اعتبار منبع اطلاعات)، مقوله ارائه (شامل ابعاد ساختار و فرم)، مقوله یکپارچگی (شامل ابعاد صحت و امنیت)، مقوله زمینه (شامل ابعاد زمان و جمعیت­شناختی) و مقوله عملکرد (شامل ابعاد سودمندی، شناختی و اجتماعی- احساسی). این پژوهش با ارائه طیفی وسیع از مجموعه عوامل تاثیرگذار بر کیفیت محتوا در رسانه­های اجتماعی، درصدد آگاهی­بخشی به مدیران و شاغلان فعال در بستر تجارت الکترونیک بوده تا با آشنا کردن آنها با نحوه ایجاد محتوای تاثیرگذار، آنان را از مزایای فناوری جدید تجارت اجتماعی برخوردار کند.

کلمات کلیدی:
رسانه های اجتماعی, کیفیت اطلاعات, کیفیت محتوای کاربرساخته, محتوای تولید شده کاربر

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1610389/