CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تدوین و اولویت بندی راهبردهای بازآفرینی بافت تاریخی شهر اصفهان جهت توسعه گردشگری با بهره گیری از مدل تحلیل شبکه ای ANP (مورد پژوهی : محدوده محله گلبهار اصفهان)

عنوان مقاله: تدوین و اولویت بندی راهبردهای بازآفرینی بافت تاریخی شهر اصفهان جهت توسعه گردشگری با بهره گیری از مدل تحلیل شبکه ای ANP (مورد پژوهی : محدوده محله گلبهار اصفهان)
شناسه ملی مقاله: ICACU02_1128
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سلمان تقی زاده - کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران
علیرضا عندلیب - دانشیار گروه شهرسازی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران

خلاصه مقاله:
با توسعه صنعت گردشگری در بافت های ناکارآمد تاریخی ، علاوه بر رفع نیازهای زندگی معاصر ساکنین این گونه محدودهها، توسعه بافت نیز ممکن می شود. استفاده از محرک گردشگری در بازآفرینی بافت های تاریخی امروزه به عنوان راه حلی نوین موردتوجه کارشناسان و مدیران قرارگرفته است . هدف این پژوهش تدوین و اولویت بندی راهبردهای بازآفرینی بافت تاریخی شهر اصفهان جهت توسعه گردشگری است . این پژوهش از نوع کاربردی و روش تحقیق نیز توصیفی - تحلیلی بوده و ضمن استفاده از مدل تحلیل شبکه ای (ANP) و استفاده از دیدگاه کارشناسان، اقدام به اولویت بندی راهبردها کرده. یافته های پژوهش حاکی از آن است که توسعه گردشگری در بافت تاریخی محله گلبهار می تواند تاثیر بسزایی در بازآفرینی این بافت و رفع مسائل و مشکلات آن داشته باشد. همچنین راهبرد WT۱ در بعد اقتصادی ، راهبرد WT۲ در بعد کالبدی ، راهبرد WT۲ در بعد زیست محیطی ، راهبرد WO۲ در بعد اجتماعی ، راهبرد ST۲ در بعد مدیریتی و راهبرد WO۲ در بعد حقوقی دارای اولویت هستند.

کلمات کلیدی:
بازآفرینی ، گردشگری ، محله گلبهار، بافت تاریخی شهر اصفهان، مدل تحلیل شبکه ای (ANP)

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1613202/