CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی وضعیت زیستگاهی گونه پلنگ ایرانی (Panthera pardus saxicolor) بااستفاده از روش مدل سازی حداکثر آنتروپی (پارک ملی گلستان)

عنوان مقاله: ارزیابی وضعیت زیستگاهی گونه پلنگ ایرانی (Panthera pardus saxicolor) بااستفاده از روش مدل سازی حداکثر آنتروپی (پارک ملی گلستان)
شناسه ملی مقاله: ICACU02_1174
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمدصادق کریمی - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد

خلاصه مقاله:
تعارضات انسان با محیط زیست باعث تخریب و قطعه قطعه شدن زیستگاه ها و قطع ارتباطات ژنی بین جمعیت های گونه های مختلف در سرزمین شده است . بررسی و شناسایی و همچنین وزن دهی به عوامل تاثیر گذار می تواند کارشناسان حوزه حیات وحش و محیط زیست را در امر مدیریت و حفاظت از تنوع زیستی کمک کند. گونه ارزشمند پلنگ (Panthera pardus saxicolor) نقش مهمی در طبیعت از حیث تعادل بخشی به جمعیت سایر پستانداران در اکوسیستم ها دارد. تعیین مطلوبیت زیستگاه پلنگ با مدل سازی با روش آنتروپی حداکثر (MaxEnt) می تواند ارتباط نقاط حضور گونه با متغییر های تاثیر گذار زیستگاهی نظیر ارتفاع، شیب ، پوشش گیاهی ، فاصله از رودخانه ها، جاده ها و مناطق روستایی را به خوبی نشان دهد. در این مقاله به بررسی وضعیت زیستگاهی پلنگ و تاثیر متغییر های زیستگاهی در پارک ملی گلستان با استفاده از اطلاعات کتابخانه ای و پژوهشی نیز پرداخته شده است .

کلمات کلیدی:
مطلوبیت زیستگاه، پلنگ ، تخریب زیستگاه، حداکثر آنتروپی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1613247/