CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی ارتباط استرس ادراک شده و تحمل پریشانی در بین مراجعان(مورد مطالعه: مراجعه کنندگان به یک مرکز روانشناسی در شهر تبریز)

عنوان مقاله: بررسی ارتباط استرس ادراک شده و تحمل پریشانی در بین مراجعان(مورد مطالعه: مراجعه کنندگان به یک مرکز روانشناسی در شهر تبریز)
شناسه ملی مقاله: ICPCEE15_081
منتشر شده در پانزدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه نوای باغبان - کارشناس سلامت روان شبکه ی بهداشت درمان آذرشهر
محبوبه طاهری قرمزی گلی - کارشناس مسئول سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد شبکه ی بهداشت درمان آذرشهر
پیمان غنیمت - مدیر مسئول موسسه ی فرهنگی هنری راهبرد نوای هنر تبریز

خلاصه مقاله:
هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین استرس ادراک شده و تحمل پریشانی در بین مراجعه کنندگان به یک مرکز روانشناسی در شهر تبریز میباشد. روش پژوهش توصیفی -پیمایشی است. جامعه ی آماری مورد مطالعه شامل مراجعه کنندگان به یک مرکز روانشناسی در شهر تبریز در سال ۱۴۰۱ در بازه ی زمانی آبانماه بوده که تعداد آنها ۴۱ نفر میباشد و از بین آنها تعداد ۳۷ نفر توسط فرمول کوکران با روش نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این پژوهش تحمل پریشانی به عنوان متغیرهای وابسته و و استرس ادراک شده به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته شده است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه تحمل پریشانی سیمونز و گاهر((۲۰۰۵ و پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن، کمارک و مرملستین((۱۹۸۳ استفاده شد. روایی پرسشنامه ها به روش روایی صوری مورد تائید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها نیز توسط ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و برای پرسشنامه تحمل پریشانی به عدد ۰,۹۳۰ و برای پرسشنامه استرس ادراک شده به عدد ۰,۸۵۴ رسیدیم. روش تجزیه و تحلیل داده ها به دو صورت آمار توصیفی و آمار استنباطی است. نتایج نشان داد: بین ادراک منفی از تنیدگی و تحمل پریشانی و همچنین استرس ادراک شده و تحمل پریشانی رابطه ی معنیدار وجود دارد. بین تحمل پریشانی و سابقه ی بیماری روحی و روانی رابطه ی معنیدار و منفی وجود دارد؛ بین تحمل پریشانی در افرادی که سابقه روحی و روانی دارند و ندارند تفاوت معنیداری وجود دارد و افرادی که فاقد بیماری روحی و روانی بودند میزان تحمل پریشانی آنان در سطح بالاتری از افرادی بود که سابقه ی بیماری روحی و روانی داشتند

کلمات کلیدی:
ادراک منفی از تنیدگی، ادراک مثبت از تنیدگی، استرس ادراک شده، تحمل پریشانی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1626410/