CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی الگوی توسعه مشار کت های عمومی خصوصی نظام سلامت به روش فراترکیب

عنوان مقاله: طراحی الگوی توسعه مشار کت های عمومی خصوصی نظام سلامت به روش فراترکیب
شناسه ملی مقاله: JR_MUQ-16-4_001
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی امیرحسینی - Department of Business Management, Faculty of Humanities, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.
میثم شفیعی رودپشتی - Department of Business Management, Faculty of Management and Accounting, University of Tehran, Tehran, Iran.
حسین شیرازی - Department of Management, Faculty of Humanities, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran
حسین جنتی فر - Department of Management, Faculty of Humanities, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: مشارکت های عمومی خصوصی از موضوعات مورد توجه پژوهشگران، سیاست گذاران و مدیران کشور در حوزه های مختلف، از جمله بهداشت و درمان است. هدف این پژوهش، طراحی الگوی توسعه مشارکت های عمومی خصوصی نظام سلامت با استفاده از رویکرد فراترکیب است. روش بررسی: این مطالعه از نوع کیفی و به شیوه فراترکیب انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها، مطالعات کتابخانه ای و بررسی مقالات مرتبط به پیشینه پژوهش است. در این مطالعه، اطلاعات و یافته های مرتبط از پایگاه های علمی معتبر داخلی و خارجی استخراج شده و سپس با استفاده از پنل خبرگان و پس از چند مرحله نقد و بررسی اطلاعات متون با نگرشی سیستماتیک به ترکیب یافته های کیفی پژوهش های استخراج شده اقدام شده است تا در نهایت ، به کشف مولفه های جدید و اساسی منجر شود. یافته ها: از ۲۱۷ مقاله استخراج شده ۲۷ مقاله نهایی انتخاب و ۶۶ کد اولیه استخراج گردید که با نظر خبرگان، نتایج نهایی شامل۳ بعد اصلی و۱۲ مولفه عبارتند از: بخش عمومی با مولفه های (سازمانی و نهادی، اداری و اجتماعی، قانونی و نظارتی، ساختاری و زمینه ای) بخش خصوصی با مولفه های (اقتصادی و مالی، بانکی و تورمی، فنی و تخصصی، تکنولوژی و تجهیزاتی، حقوقی و قراردادی) و بخش خیریه با مولفه های (مقبولیت و اثربخش، آگاه سازی و اعتمادسازی، ارتباطی و تعاملی). نتیجه گیری: پژوهش حاضر، الگو و دیدگاه جدیدی در راستای چگونگی توسعه مشارکت ها در نظام سلامت ارائه می کند تا مدیران بخش های عمومی، خصوصی و خیریه با به کارگیری ظرفیت های عظیم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه، وضعیت سلامت کشور را بهبود دهند.

کلمات کلیدی:
Development, Health system, Public-private partnership, Benefactors of health, Meta-Synthesis method, توسعه؛ نظام سلامت؛ مشارکت عمومی خصوصی؛ خیرین سلامت؛ فراترکیب

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1627252/