CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سنجش رضایت از خدمات پیاده راه ها به عنوان یک فضای شهری با کمک روش های تحلیل عاملی و معادلات ساختاری (موردمطالعه: پیاده راه ولیعصر تبریز)

عنوان مقاله: سنجش رضایت از خدمات پیاده راه ها به عنوان یک فضای شهری با کمک روش های تحلیل عاملی و معادلات ساختاری (موردمطالعه: پیاده راه ولیعصر تبریز)
شناسه ملی مقاله: JR_USD-3-7_006
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی زینالی عظیم - گروه معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی(واحد تبریز)، تبریز، ایران
سولماز بابازاده اسکویی - گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی(واحد اسکو)، اسکو، ایران.
زینب نوری زاده - گروه معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی(واحد تبریز)، تبریز، ایران

خلاصه مقاله:
سطح خدمات عابران پیاده یکی از مهم ترین مولفه ها برای ارزیابی تسهیلات و خدمات ارائه شده در پیاده راه ها است. بااین حال، تحقیقات امروزی نشان می دهد که ویژگی های کیفی نیز می تواند به برآورد سطح خدمات ارائه شده که توسط پیاده روی کنندگان درک می شود، کمک کند. ادراکات و انتظارات پیاده­روی کنندگان در مورد سطح خدمات ­پیاده­راها و پیاده ­روها خیلی مهم است، زیرا سطح خدمات ارائه شده در میزان رضایت عابران تاثیرگذارند. این مطالعه به بررسی مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر سطح خدمات درک شده در پیاده راه ولیعصر در شهر تبریز می پردازد. روش تحقیق به صورت توصیفی- تحلیلی و پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق عابران در حال گذر از پیاده راه ولیعصر می باشد که حجم نمونه ۳۸۴ نفر به صورت روش تصادفی انتخاب شدند. این یکی از اولین مطالعات در ایران و شهر تبریز است که از تکنیک مدل سازی معادله ساختاری (SEM) برای ارزیابی رضایت پیاده­روی کنندگان و درنتیجه سطح خدمات ارائه شده ازنظر کیفی در پیاده روها استفاده می کند. نتایج چهار سازه پنهان برونزا به نام های «ایمنی»، «امنیت»، «تحرک و زیرساخت» و «رفاه و راحتی» را شناسایی کرد که جنبه های اصلی سطح خدمات ارائه شده در پیاده روها را نشان می دهند که در میان آن ها عوامل امنیت بیش ترین بارگذاری را نشان داده اند با (۶۰/۰=γ). این مطالعه مشخص کرد که پارامترهایی مانند گشت زنی پلیس، روشنایی خیابان، پیاده راه های تمیزتر، موانع پیاده رو، سطح پیاده رو تاثیر آشکاری بر سطح خدمات پیاده راه ولیعصر شهر تبریز دارند. همچنین نتایج این مطالعه اطلاعات قابل توجهی را برای تفسیر جنبه های محیط پیاده روی فراهم می کند که عمدتا بر سطح خدمات ارائه شده تاثیر می گذارد. این اطلاعات می تواند به برنامه­ریزان شهری کمک کند تا استراتژی های جدیدی را آماده کنند که کیفیت پیاده راه ها و پیاده روها را افزایش دهند و در نتیجه باعث می شوند که شهر بیشتر قابل پیاده روی باشد.

کلمات کلیدی:
پیاده روی کنندگان, سطح خدمات, پیاده راه ها, رضایت, پیاده راه ولیعصر شهر تبریز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1639852/