CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

استفاده از رویکرد حسابداری آب در ارزیابی بهره برداری از منابع آبی (مطالعه موردی حد فاصل کشت و صنعت دهخدا تا ایستگاه مارد)

عنوان مقاله: استفاده از رویکرد حسابداری آب در ارزیابی بهره برداری از منابع آبی (مطالعه موردی حد فاصل کشت و صنعت دهخدا تا ایستگاه مارد)
شناسه ملی مقاله: IDNC06_063
منتشر شده در ششمین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه باسره - دانش آموخته گروه هیدرولوژی و منابع آب، دانشگاه شهیدچمران اهواز، اهواز
محمدرضا شریفی - دانشیار گروه هیدرولوژی و منابع آب دانشکده مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهیدچمران اهواز، اهواز
حیدر زارعی - دانشیار گروه هیدرولوژی و منابع آب دانشکده مهندسی آب و محیط زیست دانشگاه شهیدچمران اهواز، اهواز

خلاصه مقاله:
ارزیابی به عنوان یکی از وجوه اساسی مدیریت منابع آب است. رویکرد حسابداری آب به عنوان ابزاری برای سازماندهی و ترکیب داده های گرد آوری شده از منابع مختلف، منجر به تدوین یک سیستم اطلاعاتی و در نتیجه امکان ارزیابی مصرف آب، از طریق پیوند بین داده های فیزیکی و اقتصادی، خواهد شد. برای این منظور، چارچوب حسابداری آب، از طریق تدوین حساب های آب منطقه حوضه میانی کارون، حدفاصل محل برداشت واحد نیشکر دهخدا و ایستگاه پل مارد، طی سال زراعی ۹۳-۱۳۹۲، ایجاد گردید. نتایجی بنا به شاخص های کارایی اقتصادی آب به ازای آب مصرفی و همچنین کارایی اقتصادی آب به ازای آب برگشتی برای محصولات کشاورزی، صنعت و شرب، به ترتیب با مقادیر ۱.۱ ،۱۴.۵۲، ۱.۰۷ و ۳.۰۹، ۲۴.۰۹، ۱.۳ بدست آمد و توصیه می شود از طریق کاهش تخصیص آب به برخی محصولات کشاورزی آب بر و در مقابل با افزایش تخصیص مصارف صنعتی، می توان به بهبود مدیریت عرضه و تقاضا و در نتیجه کاهش افت آبخوان و همچنین تولید ناخالص داخلی ، کمک نمود.

کلمات کلیدی:
حسابداری آب، مدیریت یکپارچه آب، تولید ناخالص داخلی،رودخانه کارون

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1640062/