CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

The Effect of Information and Communication Technology in Education on Creativity and Academic Performance of ۶th Grade Female ElementarySchool Students in Eyvan.

عنوان مقاله: The Effect of Information and Communication Technology in Education on Creativity and Academic Performance of ۶th Grade Female ElementarySchool Students in Eyvan.
شناسه ملی مقاله: RAVAN05_1305
منتشر شده در پنجمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

Vahideh Razmgir - دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی.موسسه آموزش عالی باختر ایلام
Ameneh Sadr - دکتری برنامه ریزی درسی،گروه علوم تربیتی، موسسه آموزش عالی باختر ایلام
Reza Ghafarinia - دکتری مدریت آموزشی،گروه علوم تربیتی، موسسه آموزش عالی باختر ایلام.

خلاصه مقاله:
هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش بر خلاقیت و عملکرد تحصیلی دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی شهرستان ایوان در سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۴۰۱ بوده است. روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بوده است که در آن خلاقیت و عملکرد تحصیلی دانش آموزان در کلاس های درس هوشمند سازی شده با کلاسهای عادی مورد مقایسه قرار گرفتهاند. جامعه آماری این پژوهش کلیه دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی شهرستان ایوانغرب در سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۴۰۱ بوده است که در ۳۲ آموزشگاه دخترانه این شهرستان مشغول به تحصیل و تعداد آنها ۳۹۲ دانش آموز بوده است. نمونه شامل ۳۰ نفر (دو گروه ۱۵ نفری) از دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی، مدارس هوشمند شهرستان ایوانغرب است. ۱۵ نفر از دانش آموزان بصورت تصادفی در گروه آزمایش و ۱۵ نفر دیگر در گروه کنترل قرار داده شدند. روش گردآوری داده های میدانی و با استفاده از پرسشنامه بوده است که از دو پرسشنامه خلاقیت تورنس((۱۹۷۹ و عملکرد تحصیلی فام و تیلور((۱۹۹۹ استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار استنباطی شامل میانگین و انحراف معیار، تحلیل کواریانس چند متغیره و ... تجزیه و تحلیل شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش به طور معنیداری موجب بهبود عملکرد تحصیلی و خلاقیت دانش آموزان در مرحله پس آزمون شده است. ییشنهاد میگردد، ادارات آموزش و پرورش در راستای استفاده بهینه از تجهیزات هوشمند نسبت به برگزاری دوره های آموزشی و توجیهی جهت ارتقا، سطح توانمندی مدیران و معلمان بیش از پیش اقدام نمایید.همچنین پیشنهاد میشود تاثیر هوشمندسازی مدارس بر سایرمتغیرهای تاثیر گذار مانند انگیزش، اعتماد به نفس و غیره در پژوهشهای آتی مورد بررسی قرار گیرد.

کلمات کلیدی:
فناوری اطلاعات و ارتباطات، خلاقیت، عملکرد تحصیلی، دانش آموزان ابتدایی، پایه ششم.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1647907/