CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی چرخه حیات گیاه نیشکر با رویکرد مدیریت برخی نهاده های کشاورزی (مطالعه موردی: شرکت کشت و صنعت نیشکر حکیم فارابی)

عنوان مقاله: ارزیابی چرخه حیات گیاه نیشکر با رویکرد مدیریت برخی نهاده های کشاورزی (مطالعه موردی: شرکت کشت و صنعت نیشکر حکیم فارابی)
شناسه ملی مقاله: JR_IJSWR-52-8_009
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

سارا میسائی - دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی آب و محیط زیست، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
منا گلابی - استادیار، گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی آب و محیط زیست، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
عبدعلی ناصری - استاد، گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی آب و محیط زیست، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سعید برومندنسب - استاد، گروه آبیاری و زهکشی، دانشکده مهندسی آب و محیط زیست، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

خلاصه مقاله:
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات محیط­زیستی تولید نیشکر در شرکت کشت و صنعت حکیم فارابی با روش ارزیابی چرخه­حیات در سال زراعی ۱۳۹۸ انجام شد. واحد کارکردی در این پژوهش معادل تولید یک تن محصول نیشکر در­ نظر گرفته شد. اطلاعات مورد نیاز به روش مصاحبه رو­ در رو با مدیران و کارشناسان گردآوری شد. نتایج نشان داد که در گروه­های اثر مورد مطالعه سوخت دیزل، الکتریسیته، کود اوره و انتشارات مستقیم مزرعه­ای ناشی از تهیه قلمه نیشکر در تمام بخش­ها بیشترین تاثیر را داشتند. نتایج ارزیابی نشان داد که طبقه اثر مسمومیت آب­های آزاد، ۸۶/۱۰۳۴۴۷ معادل کیلوگرم دی­کلروبنزن برای هر تن نیشکر به محیط منتشر می­کند که دارای پتانسیل بیشتری برای آسیب به محیط­زیست است. پس برای بررسی اثرات کشت نیشکر بر طبقات اثر سه سناریو­ به­منظور کاهش مصرف آب، کاهش مصرف کودها و سموم شیمیایی و کاهش مصرف الکتریسیته و سوخت دیزل تعریف شد. میزان انتشار این گروه اثر بعد از اعمال ­سناریو­های اول، دوم و سوم به­ ترتیب ۶/۹۹۷۱۴، ۰۲/۹۵۶۲۸ و ۷۷/۹۱۸۹۴ کیلوگرم دی­کلروبنزن تخمین زده شده است. میزان انتشار گازهای گلخانه­ای N۲O، CO۲ و CH۴  به ازای هر تن نیشکر تولیدی به ترتیب ۹۱۵/۰، ۲۶۱ و ۵۰۶/۰ کیلوگرم برآورد شد. میزان انتشار N۲O بعد از اعمال­سناریو­­­ها به ترتیب به ۸۷۱/۰، ۸۲۷/۰ و ۷۸۴/۰کیلوگرم، میزان انتشار  CO۲بعد از اعمال ­سناریو­ها به ترتیب به ۲۵۱، ۲۴۰ و ۲۳۰ کیلوگرم و میزان انتشار CH۴ بعد از اعمال­سناریو­­ها به ترتیب به ۴۹۱/۰، ۴۷۵/۰ و ۴۶۰/۰ کیلوگرم کاهش یافتند.

کلمات کلیدی:
اثرات محیط زیستی, نیشکر, انتشار گازهای گلخانه ای, ارزیابی چرخه حیات

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1658719/