CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر نوع حلال و روشهای مختلف روغن گیری بر میزان روغن ، ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی بذر لیموترش محلی جهرم (Citrus aurantifolia)

عنوان مقاله: اثر نوع حلال و روشهای مختلف روغن گیری بر میزان روغن ، ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی بذر لیموترش محلی جهرم (Citrus aurantifolia)
شناسه ملی مقاله: BIOMED01_015
منتشر شده در اولین کنفرانس بین المللی زیست شناسی گیاهان دارویی در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعیده محتشمی - گرو ه علوم باغبانی، دانشکد ه کشاورزی، دانشگا ه جهرم، جهرم
یگانه مهارت - پژوهش سرای دکتر برنا، جهرم
یسنا سعادت جو - پژوهش سرای دکتر برنا، جهرم

خلاصه مقاله:
مرکبات یکی از مهم ترین محصولات باغی ایران است . سالانه مقدار زیادی زباله به دلیل کارخانه های فرآوری مواد غذایی ، نبود شرایط مناسب برای نگهداری و ناکافی بودن صنعت فرآوری مرکبات در ایران تولید می شود. این زباله ها اغلب یا مدفون می شوند و یا به عنوان خوراک دام استفاده می شوند. سالانه مقدار زیادی بذر لیموترش که جزو ضایعات حاصل از کارخانجات آب-لیموگیری آن است ، تولید می شود که این بذرها حاوی روغن و ترکیبات ارزشمندی است که علاوه بر خواص تغذیه ای، خواص دارویی نیز دارند و به جای مدفون شدن می توان از آنها استفاده مفید کرد. همچنین از آنجا که نوع حلال و روش بکار گرفته شده برای روغن گیری بر کمیت و کیفیت روغن بدست آمده تاثیرگذار است ، لذا این پژوهش با هدف بررسی اثر نوع حلال و روشهای مختلف روغن گیری بر میزان روغن ، ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی بذر لیموترش محلی جهرم پایه گذاری شد. بر همین اساس از دو نوع حلال (اتانول و هگزان) و دو روش روغن گیری (خیساندن در حلال و سوکسله ) با سه تکرار استفاده شد. با توجه به نتایج بدست آمده از این پژوهش ، از میان روشهای روغن گیری، روش سوکسله و از میان حلالهای بکار گرفته شده حلال اتانول در استخراج روغن ، ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی مناسب تر هستند. به طوری که این روغن می تواند به تنهایی به عنوان منبع روغن خوراکی استفاده شود و یا در ترکیب با سایر روغن های گیاهی در جهت افزایش اثرات فراسودمند آنها بکار رود. همچنین این روغن می تواند کاربردهای آرایشی -بهداشتی و دارویی نیز داشته باشد که لازمه آن تحقیقات بیشتر در این زمینه می باشد.

کلمات کلیدی:
آنتی اکسیدان، سوکسله ، خیساندن، بذر، روغن .

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1667908/