CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

امکان سنجی استفاده از واقعیت مجازی با تاکید بر کاهش هزینه نازک کاری در پروژه های مسکونی(مورد مطالعاتی: پروژه های ساختمانی مناطق ۱ تا ۳ شهر تهران)

عنوان مقاله: امکان سنجی استفاده از واقعیت مجازی با تاکید بر کاهش هزینه نازک کاری در پروژه های مسکونی(مورد مطالعاتی: پروژه های ساختمانی مناطق ۱ تا ۳ شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_JSEC-10-1_002
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد شرکا - Master of Science, Faculty of Art & Architecture. Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
احسان اله اشتهاردیان - Associate Professor, Faculty of Art & Architecture. Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
سید وحید فقیهی - Assistant Professor, School of Architecture, Prairie View Texas A&M University, Texas, USA
مجتبی عزیزی - Assistant Professor, Faculty of Art & Architecture. Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

خلاصه مقاله:
نداشتن درک صحیح از محصول نهایی پروژه ها، یکی از اصلی ترین علل افزایش هزینه نسبت به برنامه اولیه در صنعت ساخت وساز است که سرمنشا بسیاری از اختلافات بین ارکان اصلی پروژه هاست. استفاده از فناوری های نوین، کشورهای توسعه یافته را کمک کرده تا در کنترل هزینه پروژه ها پیشرو باشند. واقعیت مجازی یکی از فناوری های جدید سال های اخیر است که در بسیاری از صنایع از جمله صنعت ساخت وساز ورود کرده و در مدت زمانی کوتاه تاثیرات مثبت زیادی در حوزه های مختلف مدیریت پروژه از جمله مدیریت هزینه از خود به نمایش گذاشته است. باتوجه به قابلیت های کلیدی این فناوری در زمینه ایجاد درک صحیح از محصول نهایی به کمک تصویرسازی، و همچنین تاثیر پررنگ نازک کاری بر افزایش هزینه پروژه های ساختمانی به دلیل ایجاد تغییرات مکرر در حین اجرا، پژوهش حاضر محدود به بررسی تاثیر واقعیت مجازی بر کاهش هزینه در مرحله نازک کاری پروژه های مسکونی می باشد. برای دستیابی به اهداف پژوهش، نخست با مطالعه ادبیات پیشین، ۳۹ عامل افزایش هزینه پروژه های ساختمانی استخراج شد که دوباره کاری، تغییرات طراحی در حین اجرا و نوسان قیمت مصالح تاثیر گذارترین عوامل بر افزایش هزینه نازک کاری پروژه ها شناخته شدند. سپس با استفاده از یک پرسشنامه، توسط ۱۰ متخصص باتجربه اعتبارسنجی شد تا از درستی آنها در صنعت ساختمان ایران نیز اطمینان حاصل شود. در گام دوم، بستری جهت پیاده سازی واقعیت مجازی طراحی و ساخته شد تا ضمن ارائه تصویری صحیح از محصول پروژه، با ارائه اطلاعات مدیریتی، تجربه استفاده از این فناوری را به عوامل اصلی پروژه بدهد. سپس به کمک مصاحبه ای با سوالات بسته، میزان تاثیر واقعیت مجازی بر کاهش هر یک از عوامل افزایش هزینه پروژه های مسکونی سنجیده شد.

کلمات کلیدی:
Virtual Reality, Finishing Cost, Cost Overrun, Residential Projects, Construction Industry

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1677021/