CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

راهکاری بهینه سازی هوشمند مصرف انرژی در شبکه برق قطار شهری

عنوان مقاله: راهکاری بهینه سازی هوشمند مصرف انرژی در شبکه برق قطار شهری
شناسه ملی مقاله: ECICONFE07_150
منتشر شده در هفتمین همایش بین المللی مهندسی برق، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

مهدی جهانی - کارشناسی رشته برق– الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، کارشناس کنترل و مانیتورینگ ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.
مجید فیوضی - کارشناسی رشته برق– کنترل و ابزار دقیق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضاء، کارشناس کنترل و مانیتورینگ ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.
رسول قوی پنجه - دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت ایمنی و سلامت محیط زیست(HSE) دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان، کارشناس ایمنی و تکنسین فنی ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .

خلاصه مقاله:
مقاله حاضر به منظور بررسی راهکارهای بهینه سازی هوشمند مصرف انرژی در شبکه برق قطار شهری انجام پذیرفته است، به همین منظور پژوهش حاضر از روش توصیفی– تحلیلی به این امر مدیریت و بهینه سازی هوشمند مصرف انرژی پرداخته است ؛ نتایج نشان داد که صنعت حمل و نقل برقی به ویژه سیستم های مترو درون شهری و ایستگاه های شارژ خودرو های الکتریکی از جمله مصرف کنندگان بزرگ انرژی برای شبکه برق سراسری محسوب می گردند ، به گونه ای که مصرف این بار ها ، معمولا با پیک تقاضای برق از شبکه اصلی همزمان می باشد ، به همین دلیل این بار ها آثار نامطلوبی بر شبکه سراسری برق دارند .در ضمن امروزه با توسعه سریع سیستم های حمل و نقل ریلی درون شهری و برون شهری، تقاضای انرژی مصرفی و همچنین کیفیت سرویس دهی مطلوب تر افزایش یافته است. رقابت در این عرصه می تواند در نحوه اجرای یک سفر بهینه با اهداف حداقل تاخیر زمانی سفر و حداقل انرژی مصرفی شکل بگیرد. بنابراین کاهش مصرف سوخت در بخش حمل و نقل برای استمرار خدمات ارزان قیمت حمل و نقل و بهینه سازی مصرف انرژی لازم می باشد . یک راه حل اساسی برای کاهش مصرف سوخت در ترابری زمین کالا و مسافر این است که رویکرد کلی به ترابری ریلی صورت پذیرد . در این صورت سیاست دوم مبنی و بر تبدیل مبنع انرژی از فرآورده های نفتی دیگر به منابع انرژی با استفاده از راه آهن برقی آسان خواهد بود . راه حل های مذکور برای بخش عمده ای از ترابری درون شهری، حومه ای و برون شهری میسر می باشد و علاوه بر بهینه سازی مصرف انرژی فواید متنوع دیگری نیز برای بخش ترابری کشور در بر خواهند داشت .

کلمات کلیدی:
انرژی ، مصرف انرژی ، بهینه سازی، بهینه سازی هوشمند ، شبکه برق، قطار شهری.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1678015/