CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

چگونه توانستیم با علاقه مند کردن دانش آموزان مقطع متوسطه اول به انتخاب رشته های فنی و حرفه ای و کارودانش به توسعه و ترویج کارآفرینی در مدارس کمک کنیم؟

عنوان مقاله: چگونه توانستیم با علاقه مند کردن دانش آموزان مقطع متوسطه اول به انتخاب رشته های فنی و حرفه ای و کارودانش به توسعه و ترویج کارآفرینی در مدارس کمک کنیم؟
شناسه ملی مقاله: ICMHSR11_285
منتشر شده در یازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

کیوان نعمتی - ارشد مشاوره خانواده
سارا رستمی - دانشجوی دکترای مدیریت آموزشی

خلاصه مقاله:
یکی از برجسته ترین اهداف آموزش و پرورش در هر کشوری، پرورش استعدادها و تربیت افراد شایسته و مولد برای ورود به بازار کار و صنعت است. با توجه به نقش و اهمیت کارآفرینی در ابعادزندگی فردی،خانوادگی،اجتماعی،اقتصادی و فرهنگی از نظام آموزشی هر کشوری انتظار می رود افراد شایسته کارآفرینی را تربیت نماید. به همین دلیل در برنامه های آموزشی کشورهای توسعه یافته کارآفرینی در مدارس جزء لاینفک برنامه های درسی رسمی و غیررسمی آن کشورهاست. در بسیاری از کشورها برنامه های متناظر با کارآفرینی در مدارس و دانشگاه ها ارائه شده است.باتوجه به اهمیت مقوله کارآفرینی، اقدام پژوهی حاضر به بررسی روش هایی در جهت علاقمندکردن دانش آموزان به رشته های فنی و حرفه ای و کار ودانش در جهت کارآفرینی می پردازد. در این پژوهش تلاش بر این است تا با معرفی و ایجاد آگاهی بیشتر نسبت به رشته های مذکور و ترغیب دانش آموزان به انتخاب این رشته ها به کارآفرینی و توسعه اقتصادی کشور کمک کنیم. بر این اساس این سوال مطرح می شود که از چه طریقی می توان دانش آموزان را به انتخاب رشته های موردنظر ترغیب نمود و با افزایش سطح کیفی مهارت آموزی در هنرستان، به کارآفرینی کمک کرد؟در این پژوهش برای یافتن پاسخ این پرسش ها، با برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه های عملی، تنظیم پرسشنامه برای دانش آموزان، آشنا کردن دانش آموزان با نیازهای بازارکار، سخنرانی ها و نمایشگاه هایی که به نشان دادن رشته های فنی و حرفه ای و کارودانش می پردازند و... راهکارهایی ارائه گردید و سعی شد با تجزیه و تحلیل نتایج یافته های حاصل از پرسشنامه ها و اجرایی کردن راهکارها به سوال پژوهش پاسخ داده شود. نتایج حاصله نشان داد که عوامل مختلفی از جمله آگاهی بخشی به دانش آموزان در زمینه ی انتخاب رشته ی تحصیلی، آموزش صحیح مهارتهای شغلی، برگزاری بازارچه کسب و کار و نمایشگاه از آثار و تولیدات هنرجویان و فروش این تولیدات، دعوت از کارآفرینان نمونه ، استمرار و تداوم آموزش های کارآفرینانه و.... در ترغیب دانش آموزان به انتخاب رشته های مذکور و ایجاد انگیزه کارآفرینی در هنرجویان هنرستان تاثیرگذار است.

کلمات کلیدی:
کارآفرینی-فنی و حرفه ای- کارودانش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1683022/