CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

سنجش تطبیقی شاخص های فضایی مکان موفق با استفاده از شیوه تحلیل فضایی، (مورد پژوهی: محورهای میدان امام همدان قبل و بعد از پیاده راه سازی)

عنوان مقاله: سنجش تطبیقی شاخص های فضایی مکان موفق با استفاده از شیوه تحلیل فضایی، (مورد پژوهی: محورهای میدان امام همدان قبل و بعد از پیاده راه سازی)
شناسه ملی مقاله: JR_URDP-8-24_006
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید محمد مهدی حسینی کیا - دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه هنر اسلامی تبریز. تبریز، ایران.
نگار خیابان چیان - کارشناسی ارشد مهندسی معماری، جهاد دانشگاهی، واحد همدان، همدان، ایران.
هادی رضایی راد - استادیار مهندسی شهرسازی دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

خلاصه مقاله:
فضای شهری موفق دارای طیف گسترده ای از مولفه های ذهنی و عینی است و توجه به شاخص های کالبدی برای ایجاد یک مکان «موفق» نقشی تعیین کننده دارد که یکی از راهبردهای آن، توسعه ی پیاده راه ها در شهرهاست. این پژوهش به دنبال پاسخ به اینکه چه عواملی می تواند به موفقیت طرح های پیاده راه سازی و ارتقا مکان نقش داشته باشد، انجام گرفته است. مقاله حاضر باهدف بررسی مولفه های کیفی و کمی مکان، به تحلیل تطبیقی طرح پیاده راه سازی دو خیابان منتهی به میدان مرکزی شهر همدان، قبل و بعد از اجرا می پردازد. روش تحقیق، ترکیبی از شیوه های کیفی و کمی می باشد وجهت گردآوری اطلاعات در کنار مطالعات کتابخانه ای و اسنادی از ابزار مشاهده، مصاحبه، پرسشنامه استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که در نمونه موردمطالعه برخلاف اجتماع پذیری، سه شاخصه ی دسترسی، کاربری ها و فعالیت ها، آسایش و ایجاد تصویر ذهنی، ارتقاء چندانی نداشته است و نیز بین هم پیوندی و اجتماع پذیری رابطه مستیم وجود دارد. همچنین، ارتقا کیفیت مکان نمی تواند تک بعدی و با نگاه فرو کاهنده به مولفه هایی خاص صورت گیرد و مستلزم آن است که طرح های پیاده راه سازی، با در نظر گرفتن همه مولفه ها به اجرا درآیند.

کلمات کلیدی:
پیاده راه, مکان موفق, ماتریس pps, چیدمان فضایی, میدان شهری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1686504/