CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مدلسازی مکان بهینه استقرار پانل های خورشیدی در پشت بام ساختمان ها با استفاده ازتحلیل سلسله مراتبی دلفی فازی وGIS (مطالعه موردی منطقه ۶ شهرتهران)

عنوان مقاله: مدلسازی مکان بهینه استقرار پانل های خورشیدی در پشت بام ساختمان ها با استفاده ازتحلیل سلسله مراتبی دلفی فازی وGIS (مطالعه موردی منطقه ۶ شهرتهران)
شناسه ملی مقاله: JR_GAHR-5-2_004
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعید راستی - سنجش از دور و سیتم اطلاعات جغرافیا ،دانشکده جغرافیا ،دانشگاه تهران ،ایران
نجمه سامانی نیسانی - سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیای دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران، تهران، ایران
ابوذر نصیری - گروه جغرافیا مجتمع آموزش عالی فیروزآباد ،فیروزآباد،ایران

خلاصه مقاله:
چکیده:با توجه به موقعیت جغرافیایی و وضعیت مناسب محیطی، انرژی خورشیدی یکی از کارآمدترین انرژی های تجدید پذیر در ایران محسوب می گردد. این تحقیق به دنبال ارائه مدلی در خصوص شناسایی مکان های بهینه استقرار پانل ها خورشیدی در محیط شهری هست. پتانسیل فراوان و فضای مناسب پشت بام ساختمان ها با ارتفاع زیاد و قرارگیری آن ها در معرض مستقیم نور خورشید و استفاده نکردن بهینه از این فضاها، لزوم مکان گزینی بهینه استقرار پانل ها خورشیدی را برای تولید انرژی ارزان و اسان ضروری کرده است. در این تحقیق،ابتدا ویژگی مکان های مناسب استقرار پانل های خورشیدی در محیط شهری و منبع تولید لایه های موردنیاز شناسایی گردید. لایه های موردنیاز جهت دستیابی به مکان های مناسب استقرار پانل های خورشیدی تهیه و مدل سازی فضایی شد. هدف نهایی این مقاله ارائه یک مدل علمی و عملی برای جایگزین کردن انرژی های تجدید پذیر به جای سوخت های فسیلی در ایران است .بر اساس روش شناسایی دلفی فازی و تلفیق ان با سیستم اطلاعات جغرافیایی در این مطالعه روش مناسب برای ارزیابی و انتخاب بهترین مکان برای بهره برداری از انرژی های تجدید پذیر ارائه گردید.نتایج این تحقیق نشان می دهد که انتخاب مکان مناسب برای نصب پانل های خورشیدی در محدوده وسیع شهرها با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی امکان پذیر است. نقشه های ۱:۲۰۰۰ با توجه به تهیه آن برای اغلب شهرهای کشور و در دسترس بودن آنها درمحیط شهر DSM در مقایسه با سایر منابع تهیه منبع بسیار مفیدی برای استخراج ارتفاع ساختمان ها در کشور است.شکل و ابعاد هر کدام از انواع مختلف پانل های خورشیدی برای بهره برداری امکان پذیر است که با توجه به وضعیت منطقه و شناسایی نوع بهینه آن امکان شناسایی وجود دارد.

کلمات کلیدی:
سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS), انرژی تجدیدپذیر, انرژی خورشیدی, پانل های خورشیدی, تحلیل سلسله مراتب دلفی فازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1690247/