CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی وضعیت مدیریت باروری در زنان متاهل ۴۹-۱۵ ساله در شهرستان قائمشهر در سال ۱۳۹۸

عنوان مقاله: بررسی وضعیت مدیریت باروری در زنان متاهل ۴۹-۱۵ ساله در شهرستان قائمشهر در سال ۱۳۹۸
شناسه ملی مقاله: FMC01_034
منتشر شده در اولین همایش کشوری پزشکی خانواده در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهره رضوانی - دکترای حرفه ای پزشکی خانواده، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
زینب حمزه گردشی - دانشیار بهداشت باروری، گروه مامایی، مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
محمود موسی زاده - استادیار اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
مژگان گران - استادیارپزشکی خانواده، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
زهرا ولیان - استادیار زنان و زایمان، گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران(در حال حاضر دانشجوی فلوشیپ لاپاراسکوپی دانشگاه تهران)
محمد خادملو - دانشیار پزشکی اجتماعی، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

خلاصه مقاله:
سابقه و هدف: مدیریت باروری شامل تدوین برنامه ی باروری مناسب، پیشگیری از بارداری ناخواسته و سقط القایی و مواجهه مناسب با ناباروری می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت مدیریت باروری در زنان متاهل ۴۹-۱۵ ساله در شهرستان قائمشهر در سال ۱۳۹۸ انجام شد.مواد و روش ها: مطالعه ی توصیفی حاضر به صورت مقطعی بر روی زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان قائمشهر انجام شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه برنامه باروری و تاریخچه آن بود. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش ۲۴ تحلیل شد. متغیرهای کمی با استفاده از میانگین و انحراف معیار و متغیرهای کیفی با استفاده از تعداد (درصد) توصیف شدند.یافته ها: بیشتر آزمون شوندگان (۵۶/۵%) در گروه سنی ۳۶ تا ۴۵ سال قرار داشتند. میانگین سنی اولین ازدواج ۶/۲۸±۲۲/۷۱ سال بود. میانگین مدت زمان ازدواج، ۶/۷۹±۱۴/۸۳ سال بود. ۱۹/۳% زنان، میزان دانش مسائل جنسی خود را خیلی زیاد عنوان کردند. در زمینه آموزش محافظت از باروری، ۷۷/۸% معتقد بودند که اصلا آموزشی در مدرسه ندیدند. ۳۰% اعلام نمودند که روش پیشگیری در اولین نزدیکی آنها، طبیعی و ۱۰% آنها، از روش های پیشگیری حاضر کاملا راضی بودند.استنتاج: یافته ها نشان داد که میزان اهمیت پیشگیری از بارداری از نظر اغلب زنان، خیلی مهم و میزان دانش ارائه شده به آنها در دوران مدرسه بسیار کم بود. از این رو، نیاز است مسئولین کشوری برای مدیریت باروری در سطح کلان برنامه ریزی کنند و در خصوص راهکارهای مناسب در موارد سوء مدیریت باروری سالم، تصمیمات هوشمندانه اتخاذ نمایند.

کلمات کلیدی:
مدیریت باروری، زنان متاهل، ۴۹-۱۵س

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1696475/