CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اولویت بندی عوامل موثر بر خرابی رویه های بتن آسفالتی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه ی موردی: راه های استان های خراسان رضوی و جنوبی)

عنوان مقاله: اولویت بندی عوامل موثر بر خرابی رویه های بتن آسفالتی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه ی موردی: راه های استان های خراسان رضوی و جنوبی)
شناسه ملی مقاله: JR_TRJ-20-3_022
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیامک گل نرگسی - استادیار، دانشکده عمران و محیط زیست، موسسه آموزش عالی خاوران، مشهد، ایران
حمید فرهاد - مربی، گروه مهندسی عمران و معماری، دانشگاه تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران
آسیه ثنایی زاهد - دانش آموخته کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی خاوران، مشهد، ایران

خلاصه مقاله:
امروزه نیاز به ارتباطات بین شهری جهت توسعه ی صنعت، تبادلات و سفرها بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. برای داشتن راه های دارای کیفیت، با توجه به هزینه های بالای احداث و جلوگیری از هزینه های زیاد تعمیر و نگهداری دوره ای؛ می بایست توجه بیشتری به فازها و مراحل مختلف راه سازی گردد. به این منظور، علاوه بر شناسایی عوامل مخرب در جاده ها، برای داشتن برنامه های مدیریتی دقیق، می بایست این عوامل به ترتیب اولویت و میزان تاثیر در خرابی راه، مشخص گردند. تا کنون نیز مطالعاتی در این زمینه انجام گردیده است اما عموما تنها یکی از مراحل مانند اجرای آسفالت و یا تعمیر و نگهداری مورد بررسی قرار گرفته است. در این تحقیق تمام ابعاد راه سازی (در ۶ بعد) از فاز مطالعات تا تعمیر و نگهداری و کلیه ی مواردی که از جهات مختلف سبب آسیب به جاده ها می شوند مورد بررسی قرار گرفته است. برای انجام این مهم، نظرات خبرگان در دو حیطه ی کارفرما و پیمانکار، در خصوص مواردی که سبب خرابی در جاده ها می شود؛ لیست شده و به کمک کارشناسان خبره در حیطه های مذکور؛ به عوامل خرابی با توجه به شدت اثری که در خرابی دارند، مطابق تحلیل سلسله مراتبی عددی بین ۱ تا ۹ اختصاص داده شده است. بدین ترتیب پژوهشگران در مطالعه ی موردی برخی از راه های خراسان رضوی و خراسان جنوبی علاوه بر مشخص کردن اولویت ابعاد مختلف موثر در راه سازی، کلیه ی موارد جزء در هر قسمت را نیز اولویت بندی نمودند. همچنین نگرش افراد خبره در دو حیطه ی کارفرما و پیمانکار از لحاظ نزدیکی دیدگاه ها مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که فاز مطالعات از دید کارفرما و مرحله ی زیراساس و اساس از دید پیمانکار از درجه ی اهمیت بیشتری نسبت به سایر مراحل برخوردار می باشد که برآیند دو دیدگاه در حیطه های کارفرما و پیمانکار اهمیت بیشتر مرحله ی زیراساس و اساس را به نسبت تمامی مراحل؛ مبرهن می نماید.

کلمات کلیدی:
آسیب های بتن آسفالتی, تحلیل سلسله مراتبی, مدیریت روسازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1705526/