CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و تحلیل ارتباط ریسک ها و ذینفعان در پیاده سازی دولت الکترونیک

عنوان مقاله: شناسایی و تحلیل ارتباط ریسک ها و ذینفعان در پیاده سازی دولت الکترونیک
شناسه ملی مقاله: JR_JSTP-15-1_003
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

هدی بادوام - M.Sc. in Construction and Project Management, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.
احسان اله اشتهاردیان - Associate Prof., Department of Construction and Project Management, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.
حمید حکمیان - Ph.D. in Construction and Project Management, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
هانی اربابی - Assistant Prof., Department of Construction and Project Management, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
پیاده سازی دولت الکترونیک مستلزم اجرای پروژه های متنوعی است که از یک سو طیف گسترده ای از ذینفعان را در بر می گیرد و از سوی دیگر به واسطه ماهیت نوآورانه خود با ریسک ها ی زیادی مواجه می شود. هم افزایی حاصل از بررسی همزمان ریسک ها و ذینفعان دولت الکترونیک که در پژوهش های پیشین مغفول مانده، انگیزه انجام پژوهش حاضر بوده است. این پژوهش از منظر هدف کاربردی است و خروجی آن می تواند سبب مدیریت ریسک های مهمتر با توجه به ذینفعان موثر گردد. برای این منظور، این مقاله ابتدا به شناسایی ذینفعان و ریسک های دولت الکترونیک پرداخته و سپس با بکارگیری روش دلفی ریسک های مترتب بر ذینفعان را مشخص کرده است. داده های حاصل از تلاقی ریسک ها و ذینفعان دولت الکترونیک با دو رویکرد تحلیل شده اند. نتایج نشان می دهد در حوزه ذینفعان، سازمان های مجری موثرترین ذینفع بر روند پیاده سازی دولت الکترونیک می باشند و در رده بعد، دولت و سیاستگذاران و تامین کنندگان زیرساخت قرار دارند. در حوزه ریسک، بیشترین درصد ریسک های ذینفعان با ۳۴% متعلق به ریسک های سازمانی و پس از آن با ۳۱% متعلق به ریسک های مالی است. گروه ریسک های همکاری و مشارکت و زیرساخت و امنیت با ۲۹% در رده بعد قرار می گیرند.

کلمات کلیدی:
E-government Projects, Technology Information, Stakeholders, Risk, Delphi

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1709199/