CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی محتوای ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و لئوکارپوزاید در اندام و مراحل فنولوژیکی مختلف گیاه دارویی Solidago virga-urea L.

عنوان مقاله: بررسی محتوای ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و لئوکارپوزاید در اندام و مراحل فنولوژیکی مختلف گیاه دارویی Solidago virga-urea L.
شناسه ملی مقاله: JR_JHS-54-1_002
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سپیده پارسافر - پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی تهران، تهران، ایران.
قاسم اقلیما - گروه کشاورزی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران.
محمدحسین میرجلیلی - گروه کشاورزی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی تهران، تهران، ایران.
صمد نژاد ابراهیمی - گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهیدبهشتی تهران، تهران، ایران
حسن قربانی قوژدی - گروه کشاورزی، دانشکده علوم، مجتمع آموزش عالی گناباد، گناباد، ایران
جواد هادیان - گروه کشاورزی، پردیس چیلیواک، دانشگاه فررز والی، ب. سی.، کانادا

خلاصه مقاله:
Solidago (علف طلایی اروپایی) از گیاهان ارزشمند دارویی است که دارای اثرات ضد التهاب، ضد میکروب، ضد اسپاسم، مدر و مسکن می باشد. به منظور بررسی میزان ترکیات فنلی و فلاونوئیدی عصاره علف طلایی اروپایی رقم فسا اف تایپ در اندام ها (برگ روزت، برگ ساقه و گل) و مراحل رشدی مختلف (مرحل قبل از گلدهی، ظهور آغازه های گل، گلدهی کامل و پس از گلدهی)، دو آزمایش جداگانه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهیدبهشتی تهران در سال ۱۳۹۸ اجرا شد. خصوصیات فیتوشیمیایی شامل محتوای فنل کل، فلاونوئید کل و مقدار لئوکارپوزاید به ترتیب به روش فولین سیوکالتو، آلومینیوم کلراید و آنالیز کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که در بین اندام های مختلف، بیشترین میزان فنل در گل (۳۶/۲۹ میلی گرم گالیک اسید در گرم ماده خشک)، فلاونوئید در برگ روزت (۶۳/۸ میلی گرم روتین در گرم ماده خشک) و لئوکارپوزاید در برگ ساقه (۱۷/۵ میلی گرم در گرم ماده خشک) انباشته است. در بین مراحل رشدی، بیشترین فنل (۸۴/۲۸ میلی گرم گالیک اسید در گرم ماده خشک) و فلاونوئید کل (۹۵/۷ میلی گرم روتین در گرم ماده خشک) در مرحله گلدهی کامل و بیشترین میزان لئوکارپوزاید (۶۵/۹ میلی گرم در گرم ماده خشک) در مرحله قبل از گلدهی بدست آمد. براساس نتایج این پژوهش می توان بهترین اندام و زمان برداشت مناسب جهت دستیابی به بالاترین میزان فنل کل، فلاونوئید کل و لئوکارپوزاید را براساس نیاز صنایع دارویی و غذایی در شرایط اقلیمی تهران انتخاب کرد.

کلمات کلیدی:
فلاونوئید کل, کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا, لئوکارپوزاید, مراحل نمو

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1713432/