CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ایمنی و مدیریت ریسک پروژه های عمرانی مترو

عنوان مقاله: ایمنی و مدیریت ریسک پروژه های عمرانی مترو
شناسه ملی مقاله: CASGC07_137
منتشر شده در هفتمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی رضا نظری - کارشناسی مهندسی تکنولوژی ساختمان دانشکده فنی و حرفه ای پسرانه رشت (شهید چمران)، کارشناس ابنیه فنی سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز- قطارشهری.
علی میرزا زاده - دانشجوی کارشناسی ارشد رشته عمران- سازه موسسه آموزش عالی آپادانا شیراز، کارشناس ناظر پروژه سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز- قطارشهری.
حسین طاهری - دانشجوی کارشناسی ارشد رشته عمران- آب و سازه های هیدرولیکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضاء، کارشناس بررسی و تایید صورت وضعیت سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز- قطارشهری.

خلاصه مقاله:
یکی از مهم ترین راه های کاهش حجم ترافیک و کوتاه کردن مسیرها در کلان شهرها، ساخت تونل های شهری است که با احداق به موقع آن ها، بخش قابل توجهی از گره ها و مشکلات ترافیکی می شود. با این وجود، تونل ها یکی از مهم ترین مکان های حادثه افرین هستند که مدیریت صحیح و به موقع ریسک ها، می تواند موجب به حداقل رساندن احتمال وقوع یا اثرپیامدهای منفی براقتصادشهری گردد. بنابراین در این مقاله به بررسی ایمنی و مدیریت ریسک پروژه های عمرانی مترو می پردازد. به منظور بررسی این هدف از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان داد که فاکتورهای بسیاری در کارآمدی پروژه های تونل شهری موتر می باشند که عدم رعایت آنها سبب بالا رفتن خطرریسک پایین امدن سطح ایمنی و افزایش هزینه های حمل ونقل می گردد، نتایج نشان می دهد که متاسفانه آمار بالایی از حوادث منجر به فوت در این صنعت به ثبت رسیده است که لزوم ارزیابی ریسک های اینگونه پروژه ها را بیش از پیش آشکار می نماید. علاوه بر فشارهای مالی که به جامعه و پروژه ها وارد می شود، زمان های ازدست رفته، تاخیرها و از کارافتادن نیروهای ماهر در کار و تجهیزات از عواقب و پیامدهای این حوادث می باشد. در سراسر دنیا روش های متعددی برای ارزیابی ریسک وجود دارد که بر مبنای آن ها می توان ریسک را شناسایی کرد و آن را حذف یا کنترل نمود. پروژه ساخت مترو یکی از پروژه هایی است که متاسفانه با وجود انجام ارزیابی ریسک صحیح و شناسایی اولویت بندی خطرات در این حوزه همواره با وقوع حوادث شغلی همراه می باشد. لازمه ارتقای ایمنی حمل و نقل ،تلقی ایمنی به عنوان یک وجه مستقل سیستم است. سازمان های مربوطه باید موارد مرتبط با ایمنی را در زمینه خدمات، فرآیندها و اقدامات بررسی نموده و نسبت به عملکرد صحیح عناصر خود اطمینان حاصل نمایند.

کلمات کلیدی:
شناسایی ریسک،ارزیابی کیفی ریسک، تونل سازی ، ایمنی مترو ، مدیریت ریسک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1714827/