CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بهینه سازی زمان ماند در مخزن ویژه آتش نشانی و تاثیر آن بر کیفیت آب در مخزن (مطالعه موردی پساب تصفیه خانه فاضلاب شهرک غرب تهران)

عنوان مقاله: بهینه سازی زمان ماند در مخزن ویژه آتش نشانی و تاثیر آن بر کیفیت آب در مخزن (مطالعه موردی پساب تصفیه خانه فاضلاب شهرک غرب تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_ESTJ-24-10_005
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

هادی والهی ریکنده - دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست، پردیس کیش دانشگاه تهران ، ایران. (مسوول مکاتبات)
ناصر مهردادی - استاد دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران ، تهران، ایران.
غلامرضا نبی بیدهندی - استاد دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران ، تهران، ایران.
محمد جواد امیری - استادیار دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران

خلاصه مقاله:
زمینه وهدف: بهینه سازی مخازن ویژه اطفاء حریق در شرایط بحران (زلزله) با تاکید بر استفاده از پساب تصفیه شده فاضلاب شهری به نحوی که مقدار آب لازم جهت اطفاء حریق پس از زلزله تامین گردد. روش بررسی: دراین تحقیق به منظور ارتقاء کیفیت پساب خروجی تصفیه خانه و امکان استفاده از آن به عنوان منبع آب آتشنشانی، از پساب تصفیه خانه فاضلاب شهرک غرب به عنوان واحد تحلیل استفاده شد. انجام آزمایش های کیفی بر روی نمونه­های تهیه شده با ظروف ۲۰ لیتر در آزمایشگاه دانشگاه تهران و در سال ۹۹ صورت پذیرفت. به عبارت دیگر روش اجرای پژوهش حاضر آزمایشگاهی بوده است. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش متشکل از pH متر، TDSسنج، اسپکتروفوتومترDR۵۰۰۰، کدورت سنج، راکتور حرارتی بوده است. یافته ها: نتایج آنالیزهای کیفی بر روی پساب خام نشان داد که تعدادی از نمونه­ها قابل استفاده به عنوان آب آتشنشانی نمی­باشند. آزمایش ها نشان داد که پارمترهای pH، TDS، فسفات، کلراید، سولفات، میزان سختی کل، سیلیکا، جامدات معلق، هدایت الکتریکی آهن و منگنز با فرایند تصفیه بیولوژیکی در محدوده استفاده به عنوان منبع آب آتشنشانی قرار گرفته و تنها در یک نمونه به علت بالا بودن میزان COD این استاندارد برآورد نشده است. در همین راستا به علت عدم تطابق پارامترهای شیمیایی-فیزیکی با استاندارد استفاده مجدد از پساب، بر روی این پساب: الف) فرایند انعقاد و لخته سازی الکتریکی/ ته نشینی، به عنوان مرحله تصفیه تکمیلی و کمک گندزدا مورد بررسی قرار گرفت که نتایج کیفی این واحد تصفیه بعد از انجام گندزدایی با هیپوکلرید سدیم، میزان پارامترهای میکروبی شامل: کلیفرم مدفوعی، کل کلیفرم، تخم انگل نیز اندازه گیری گردید. نتایج فرایند انعقاد و لخته سازی الکتریکی با صفحات آهنی و فاصله ۵ سانتی متری از هم با ولتاژ ۵ آمپر تمامی نمونه­ها استاندارد فیزیکی- شیمیایی و میکروبی آب آتشنشانی را برآورد کردند. ب) همچنین پساب خام در زمان­های ماندهای ۱، ۲، ۵، ۱۰، ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت در ظروف ۲۰ لیتری نگهداری و تاثیر زمان ماند بر کیفیت این پساب اندازه­گیری شد. بحث و نتیجه گیری: نتایج این آنالیزها نشان داد که تا زمان ماند ۷۲ ساعت پارامترهای کیفی (به استثنای سختی و میزان سولفات) کاهش پیدا کردند. ولی به علت افزایش بو ناشی از افزایش غلظت سولفات در پساب با زمان ماند بیش از ۷۲ ساعت به عنوان منبع آب آتشنشانی قابل استفاده نمی­باشد.

کلمات کلیدی:
استفاده مجدد, انعقاد و لخته سازی الکتریکی, تصفیه مجدد, آب آتشنشانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1719810/