CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عوامل کنترل کننده کانه زائی مس و لا در منطقه کندر الیگودرز و ارتباط آن با مسائل ژئودینامیکی توده گرانیتوئیدی مسترون (شمال خاوری استان لرستان)

عنوان مقاله: بررسی عوامل کنترل کننده کانه زائی مس و لا در منطقه کندر الیگودرز و ارتباط آن با مسائل ژئودینامیکی توده گرانیتوئیدی مسترون (شمال خاوری استان لرستان)
شناسه ملی مقاله: SGSI07_061
منتشر شده در هفتمین همایش انجمن زمین شناسی ایران در سال 1382
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد لطفی - پژوهشکده علوم زمین وابسته به سازمان زمین شناسی کشور
سیدوحید شاهرخی - واحد تهران شمال دانشگاه آزاد اسلامی

خلاصه مقاله:
منطقه کندر در 15 کیلومتری شمال الیگودرز و در بخش شمال خاوری استان لرستان قرار دارد و از دیدگاه ساختاری، جزء کوچکی از پهنه ساختاری سنندج – سیرجان است. سازند شمشک قدیمی ترین واحد سنگ چینه ای است و شامل ردیفی پر ستبرا از تناوب شیل و ماسه سنگ میباشد. بطور کلی این واحد سنگ چینه ای نوعی دگرگونی خفیف ناحیه ای را نشان میدهد و در بعضی جاها که جایگزینی توده های نفوذی رخ داده ، به طریق همبری دگرگون شده است. بازتاب این دگرگونی همبری، شیست های نیمرس و هورنفلس کوردیریت دار می باشد. ترکیب سنگ شناختی توده های نفوذی ( از جمله توده گرانیتوئیدی مسترون) از گرانیت تا گرانودروریت متغیر بوده و در زمان بعد از ژوراسیک (احتمالا کرتاسه پایانی) از ماگمای گرانیتی ناشی از ذوب پوسته (ماگمای آنتکنیکی نوع s) با دمائی بین 700 تا 750 درجه سانتی گراد و در محیط تکتونیکی قوس ماگمائی ناشی از تصادم جایگزین شده اند. طی این زمان ، نهشت فراورده های تفریقی پس از ماگمایی، از طریق شکستگی ها و ریز شکاف ها، الگویی از نوع رگه ای و با فابریک میلونیتی همراه با کانه زائی مس و طلا به وجود آورده است. پاراژنز کانه ای غالب مس شامل کالکوپیریت، کالکوسیت و کوولیت است. عیار میانگین طلا ½ گرم بر تن با تغییراتی از 0/71 تا 1/6 گرم بر تن میباشد. بر اساس مطالعات سیالات درگیر، شرایط فیزیکوشیمیایی سیالات کانی ساز بدام افتاده در گانگ گوارتز ، رگه های مینرالیزه شامل: درجه سانتی گراد 400-230 = (TH) دمای همگن سازی ، 26/5 – 11/5 = (??NaCl%) درصد شوری. متر 2680 تا 200 = (H) عمق به دام افتادگی سیالات بار 710 تا 53 = (Pt) فشار به دام افتادگی سیالات بنابراین، عوامل کنترل کننده کانه زائی درمنطقه کندر، رگه و رگچه های میزبان سیالات کانه دار بعنوان کنترل کننده های ساختاری (Structural Controls) در ارتباط با جایگزینی توده های نفودی و تکتونیک کلی منطقه می باشد.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/17270/