CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی روند رو به رشد سزارین در ایران و جهان: مقاله مروری

عنوان مقاله: بررسی روند رو به رشد سزارین در ایران و جهان: مقاله مروری
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-19-27_002
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

سکینه دادی پور - دانشجوی دکتری آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، مرکز تحقیقات مراقبت های مادر و کودک، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
عبدالحسین مدنی - دانشیار گروه اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی در ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
آذین علوی - متخصص زنان و زایمان، مرکز تحقیقات باروری و ناباروری، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
نسیبه روزبه - متخصص بهداشت باروری، مرکز تحقیقات مراقبت های مادر و کودک، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران.
علی صفری مرادآبادی - مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: میزان سزارین در کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه در حال افزایش است. با توجه به احتمال بروز عوارض ناشی از سزارین و اهمیت شناسایی روند رشد این روش زایمان، مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی روند سزارین در ایران و جهان در مطالعات مختلف انجام شد. روش کار: در این مطالعه مروری جمع آوری اطلاعات از طریق بانک های اطلاعاتی PubMed، Science Direct، CINAHL، SID، Iranmedex، Magiran، Web Of Sciense، Goolgle Scholar، Scopus با استفاده از کلمات کلیدیCesarean Section Rate ،Cesarean Section Prevalence ،Delivery ، Childhood ، Childbirth ، Relative Causes، Relative Frequency انجام شد. بازه زمانی در انتخاب مقالات از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵ بود. در نهایت ۴۵ مقاله وارد مطالعه شدند. یافته ها: در سراسر جهان نرخ سزارین از ۷/۶% در سال ۱۹۹۰ به ۱/۱۹% در سال ۲۰۱۴ افزایش یافته است که نشان دهنده رشد ۴/۱۲% آن بوده است. میزان سزارین در کشورهای در حال توسعه ۶/۱۴% و در کشورهای توسعه یافته رشد ۷/۱۲% داشته است. همچنین میزان سزارین در ایالات متحده از ۷/۲۰% در سال ۱۹۹۶ به ۸/۳۲% در سال ۲۰۱۱ رسیده است. در ایران نیز میزان نرخ سزارین از ۱۶% در سال ۱۳۶۴ به ۶۰% در سال ۱۳۹۲ رسیده است. نتیجه گیری: نرخ کنونی سزارین به جز برای کشورهای کمتر توسعه یافته به طور مداوم رو به افزایش بوده و بالاتر از مقدار قابل توجیح پزشکی می باشد. افزایش شیب دار و نامناسب بودن میزان سزارین، نشان دهنده یک مشکل بهداشتی در ایران بوده و نیازمند توجه مسئولان به این امر می باشد. از آنجا که عوامل اساسی متعددی در زمینه نیاز به زایمان سزارین وجود دارد، باید استراتژی های مختلف شامل بیمارستان دوستدار مادر، توسعه پروتکل های استاندارد، کلاس های آمادگی برای مادران، ماماها و متخصصین زنان، کارگاه های آموزشی برای متخصصین و ماماها به منظور جلوگیری از استفاده غیر ضروری از این روش به کار گرفته شود.

کلمات کلیدی:
زایمان سزارین, روند تغییرات, سلامت مادر, ایران, جهان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1728067/